torsdag 16. februar 2017

Tok praktlaks på Vättern

GLAD FISKER: Jonas Andersson
med Vättern-laks av beste merke.

 Foto: Jonas Andersson

At det er stor laks i Vättern er noe de fleste vet. Det fikk Jonas Andersson i Team Tranås Trolling oppleve onsdag. På morgenen la han ut følgende melding på sin blogg: - Laxar som hugger mitt i allt löj testande. Största på 59 cm på paravan. I omkrets alltså!

Praktlaksen tok ei laue tacklet i en Anchovy-agnskalle med 60 gram bly som hang etter en overflateparavan. Den var altså 59 cm rundt buken og veide 9,16 kilo i land. Lengden var 86 cm.

Jonas fisker på den østlige siden av Vättern og forteller meg at han fikk flere laks, røyer og en ørret på 2,5 kilo. I tillegg mistet han en riktig fin laks da han skulle håve.

- Hvordan var opplevelsen med storlaksen? 

- Alltid roligt med stor fisk. Fick gå ner i fart till ca en halv knop för att kunna håva då jag var själv i båten.

TJUKKAS: Laksen var 59 cm
rundt buken og veide 9,16 kilo.

Foto: Jonas Andersson

- Var det fart i fisken?

- Riktig första rusning och sedan tung tack vare dess breda sidor som det blir på Vätterns Gullspångslaxar, svarer Jonas.

- Hva var temperaturen i vannet?

- 2,3 grader vilket är perfekt vintertemperatur för laxfiske på Vättern.

Følg Team Tranås nå i helgen. De skal fiske på Vättern. 

Laksen til Jonas er allikevel en liten tass i forhold til de fiskene man kan få i Vättern. Verdensrekorden på innsjølaks er satt nettopp der. Den fisken veide utrolige 20,4 kilo - og den ble tatt fra land. Det var Dennis Gustavsson som fikk laksen på en tubeflue 21. desember 1997 fra klippene ved Öninge på Vätterns østre side. Se bilder av laksen og flua som felte den på Outdoor.

Det er flott laks i Vänern også. Ta en titt under: