tirsdag 4. oktober 2016

Opplevde heftig haifiske

Alle foto: OFFSHORE HUNTER
Storfiskjeger-båten Offshore Hunter kom i går endelig frem til Ascension. Overfarten tok to uker for Morten Ruud og mannskapet Hannes Ribbner, Tina Andrea Fallet Ruud og Nicklas Carlsson. Morten skriver på Facebook-siden sin at seilinga gikk bra bortsett fra et spjæra seil og et par propeller som ikke fungerte.

Planen var å fiske marlin underveis, men det gikk dårlig. Det gjengen derimot fikk nok av var hai - stor hai. Ca 200 nautiske mil øst for Ascension ligger grunna Grattan Seamount. Den går opp til 80 meters dyp og gjengen ville prøve fiskelykken der. Etter minutter smalt det til og Nicklas fikk på en diger galapagos-hai på ca 250 kilo.

Morten skriver at det var enorme mengder fisk der. Yellowfin tuna, wahoo, rainbow runner og tusenvis av svære hai. Han skriver videre at det var morsomt, men det var ikke mulig å få opp annen fisk uten at det ble haimat. Det forteller bildene over tydelig. Til slutt begynte gjengen å fiske med krokløse poppere og diger fisk på opptil 100 kilo kastet seg over agnene. Dette høres virkelig ut som et fiskeparadis og jeg venter spent på fortsettelsen. Kanskje de klarer å ta en marlin-grander til slutt.

Les mer om Offshore Hunters drømmereise.
Sjekk ut båten og hjemmesiden.