fredag 16. juni 2017

Ny diger ørret tatt i Mjøsa

Foto: Atle Børke

Atle Børke fra Øvre Romerike Trollingklubb fisker mye - og han fisker ofte bra. Frem til torsdag hadde han allikevel ikke fått punding, men nå var det hans tur.

Atle forteller til meg at det var mye vind og bølger. Han startet fisket godt utpå torsdagskvelden og satte fire stenger i overflata med 30 gram bly. Meny for natta: Strike Pro og Tomic.

Heftig utras

Ca. kl 23 knallet det til på en av stengene langt ute i fjorden og Atle skjønte fort at det var stor fisk.

- Det var et h... vær så jeg måtte ta inn de andre stengene. Fisken gikk fælt. Den var tung og tok masse sene i første utraset. Da jeg fikk den nærmere båten gikk den rett ned i dypet.

Til slutt klarte han å tvinge fiske i håven og den hadde slukt wobbleren helt. Atle forteller at han hadde glemt vekta hjemme. Einar Finstuen kom bortom ute på sjøen så han kunne få veid fisken sånn nogenlunde i bølgene. Da pendlet vekta mye, men han så tall mellom 8 og 9 og skjønte veldig godt at fisken var stor.

Veid på godkjent vekt

Utpå dagen fredag fikk Atle veid fisken på to forskjellige godkjente butikkvekter og kjempeørreten veide 8,299 kilo. Den var klipt og 92 cm lang.

- Fikk du noe mer?

- Fikk tre ørreter til på ca 3 kilo, 2 kilo og 1,5 kilo. Satte ut alle disse. Den store er den første fisken jeg tar med hjem fra Mjøsa i år.

- Hva fikk du på?

- Den store tok en Strike Pro med rød kropp og gullhode. Én fikk jeg på Strike Pro Blødern og en på Tomic.

- Hvor fort kjørte du?

- 2,5-2,8 knop. Brukt bly for å få wobblerne ned siden det var så mye bølger. Strike Pro-ene har en tendens til å hoppe i bølgene ellers.

Dette var Atle Børkes første punding på Mjøsa. Personlig rekord før dette var 5,76 kilo. Team Propell gratulerer!

Les også: Atle Knapp tok den største NM-ørreten

Mjøsa: Finn storørreten | Wobbler- og slukfavoritter | De beste tipsene