torsdag 13. august 2020

Storørret på Tyrifjorden

REKORD:
Denne ørreten på ca 6,7 kg er ny rekord
på Tyrifjorden for undertegnede.

Alle foto: Aleksander Abrahamsen

Tirsdag denne uka var jeg så heldig å få være med storfiskeren Aleksander Abrahamsen på ørretjakt på Tyrifjorden. Det ble full klaff.

Møtte Aleksander i Vikersund hvor han satte ut båten kl 15. Vi hadde sol og en liten bris fra sør. Perfekt fiskevær.

Vi satte stengene og det gikk ikke lang tid før det smalt på riggen. Ei gjedde hadde latt seg friste i dypet. Den fikk svømme videre og vi fortsatte ørretjakten.

Det var god stemning i båten, og praten gikk lett som den ofte gjør når to personer er lidenskapelig opptatt av det samme. Det var omtrent så jeg kunne kjenne lukten av storørret. Det henger nok sammen med at Aleksander har fått utallige storørreter som kaptein i fisketeamet Troutman.

FLOTT FISK:
Ørret på 67 cm.

Det tok heller ikke lang tid før det smalt igjen nede på 45 fot. Denne gangen var det ørret. En feit og fin villfisk stanget i dypet, men lot seg lure i håven etter noen små utras. Noen kjappe bilder ble tatt, og ørreten ble målt til 67 cm før den ble satt ut og stakk som et prosjektil. Vi anslo vekten til mellom 3,5 og 4 kg. Stor jubel og high fives i båten.

Vi gnudde på og fikk ei gjedde til før det etter et par timer smalt brutalt i overflata. Ei stang sto i skikkelig bue og det skreik iltert i snella. Dette var større fisk og pulsen økte. Siden jeg var gjest fikk jeg kjøre også denne ørreten. Fisken var tung og den brøyt overflata med et par plask.

Da vi fikk den nærmere båten dukket det opp en diger svart hale, og jeg tenkte: Hvor stor er egentlig denne? Aleksander håvet sikkert og en kubbe av en ørret på 80 cm ble lagt i ei balje med vann. Kan love at det var enda større jubel denne gangen.

GREI K-FAKTOR:
Denne kubben på 80 cm har nok
proppet seg godt med fisk.

Vi veide den flotte villørreten i håven til ca 6,7 kg. Dette er soleklar pers på Tyrifjorden for meg. Da ørreten hadde kommet seg i friskt vann satte vi den ut, og også denne fisken stakk som en rakett.

Alltid gøy å være med andre dyktige fiskere, og det er alltid noe å lære. Perfekt er det når kjemien også er på topp. Håper det blir anledning til flere turer. To GoPro-kameraer ble brukt flittig, så kanskje det blir lagt ut film av storørret etter hvert.

Les mer om: Tyrifjorden | Ørret