mandag 7. august 2017

Jon Arne (10) fikk ny stor ørret på Tyrifjorden

Foto: Jan Roger Haugen

Jon Arne Haugen i fisketeamet Herten Haugen er en storfisker til tross for sin lave alder. Søndag var han ute med pappa Jan Roger Haugen og jaktet ørret på Tyrifjorden. Det ble full klaff.

Far og sønn fisket med agnfisk og det skulle vise seg å være rett medisin. Først smalt det på en fin ørret i overflata, men denne mistet pappa Jan Roger rett ved håven. Han anslår at fisken var 4-5 kg.

Da ørret nummer to tok i overflata gikk det bedre. Jon Arne kjørte fisken som var ca 4 kg rutinert helt inn i håven. Stor jubel i båten og fisken ble deilig middag samme kveld.

Les også: Lær trolling fra A til Å

Dette er ikke første gang Jon Arne (10) tar stor ørret. I vinter var han også ute med pappa med suksess. Det kan du lese om her.

- Hvordan reagerte du da junior på ny tok en stor ørret, spør jeg pappa Jan Roger. 

- Han er over litt over middels interessert i fisking, og når det går på sånne fisker blir han rimelig vill. Han viser ekte fiskeglede med høy røst og high five med far. Det er så gøy å se.

ØRRET NUMMER TO:
Jon Arne setter forsiktig
ut igjen pappas ørret.
 Foto: Jan Roger Haugen

Litt seinere på dagen var det pappa Jan Roger sin tur. En ny ørret falt for en agnfisk som ble slept frem på 18 meters dyp med dyprigg. Også denne ørreten ble med helt inn til håven før junior satte den rutinert og forsiktig ut igjen i Tyrifjorden. Vekta ble anslått til ca 4 kg.

- Hvor mye fisker dere hvert år?

- Litt usikker, men det blir fort et sted mellom 200 og 300 timer i året og junior er stort sett med, svarer Jan Roger Haugen.

Les også: Slik lager du egne wobblereHaugen-pluggen til ørretfiske

Under kan du se hvordan stor agnfisk kan gå under vann: