onsdag 29. mai 2019

Ny Svela-tilhenger til Team Propells nye båtFikk nylig hjem den nye trollingskuta, en AMT 215 PH med 200 HK Honda kjøpt hos Krogstadfjorden Marina. Båten trenger en solid tilhenger og valget var lett. Det måtte bli en ny Svela-tilhenger.

Kjøpte dermed tidligere i vår en Svela B27XE hos Svela i Fredrikstad som passer perfekt til AMT-en. Hadde også en B26X til Karnicen som jeg nylig solgte, og var veldig fornøyd med den. Båten ligger skånsomt på luftfylte gummihjul. Den blir alltid sentrert ved opptak med hjul på begge sider av kjølen.

SVELA B27XE:
Daglig leder i Svela, Karl
Håkansson med den nye tilhengeren
 til Team Propell. 

Svela B27XE har nyttelast på 2065 kg og er laget for båter opp til 25 fot. Har noen hundre kilo å gå på med AMT-en på hengeren og det vil jeg også ha. Vi kjører ofte langt og båten står også på hengeren i opplag. Da er det greit at den er solid.

Hengeren ligger godt på veien med boggien. Det er vogge bak som gir skånsomt og enkelt opptak. Du trenger ikke å rygge lenger uti enn at bakre hjulsett har vann opp til felgkanten. Båten kommer langt nok ut selv om det er ganske grunt, og båten ruller lett av. På den nye hengeren er det også vanntette led-lys.

Svela-hengerne er dyre, men de er verdt hver krone etter min mening og annenhåndsverdien er høy.

Neste på ønskelista er elektrisk vinsj til hengeren. Det ble det ikke råd til nå.