lørdag 16. september 2017

Ny film av tunfisk i Sverige: - Verdens sterkesteDet tas tunfisk etter tunfisk i svenske og danske farvann om dagen. Nylig fikk Richard Waje, Dennis Kollberg, Staffan Jorup og Peter Boman i Team Rubby Dubby en flott fisk.

Det var faktisk den aller første tunfisken som er tatt på stangfiske i Sverige siden 1964, ifølge Markus Lundgren, fiskevärdchef hos Sportsfiskarna.  Den  var 225 cm lang og ble anslått til over 200 kg av den spanske merkingseksperten som var om bord. Fisken lot seg lure av en hel makrell fisket på 25-30 meter, ble merket med radiosender og sluppet pent tilbake igjen.

Over kan du se filmklipp av fangsten med nye klipp og intervju som VGTV har redigert. Vel verdt en titt.

Les også: Hadde på to tunfisk samtidig

Fiskejournalen skriver at fisket er et forskningsprosjekt som ledes av lantbruksuniversitetet og at 40 tunfisk fra svensk og dansk farvann skal fanges på sportsfiskeredskap av sportsfiskere som samarbeider med forskere. Fisken skal merkes med elektroniske sendere og settes levende tilbake.

Dansker fanget tunfisk: Se film
Les også: Flere tunfisker fanget på stang

Dette skal være første gang tunfisk merkes i nordiske farvann og prosjektet er finansiert av ICCAT og utføres i samarbeid med Sportsfiskarna. De svenske og danske sportsfiskerne har fått dispensasjon fra forbudet om å fange tunfisk.

Fiskerne bruker to teknikker for å fange tunfisken. Den ene er driftende meitefiske med makrell eller sild festet i en sirkelkrok under en ballong som dupp. Ved bruk av denne teknikken kastes det stadig ut fiskeslo og -biter for å lage luktspor som lokker til seg tunfisk. Den andre metoden er trolling der båtene sleper plastagn etter seg, skriver Gøteborgposten.

Lest denne? Fantastisk blue marlin-fiske for norsk båt

I Norge er det kun en båt som får fiske industrielt etter tunfisken. MS «Bluefin» fra Nekkøy i Flora vant loddtrekning mot 8 andre båter og får fiske 42 tonn med tunfisk, skriver NRK. Sportsfiske etter arten er ikke tillatt - heller ikke i forskningsøyemed.

Sugen på fiskenyheter? Lik og følg vår Facebook-side