fredag 10. mars 2017

Drar kveite og skrei i Nord-Norge

FIN MATKVEITE: Espen Østlies fangst
veide 16,5 kilo.
Alle foto: Terje Thon

Terje Thon, Espen Østlie og Bjørn Bjølgerud fra Østlandet er på noen dagers fiske hos Vesterålen fishing. Det ligger i Klo rett over fjorden for Andøya og er et perfekt utgangspunkt for storfiskjakt.

Målet for turen er skrei og kveite og begge deler har det blitt på gutta. Onsdag meldte Terje Thon følgende på Facebook: "Ny dag på Klo. Flott vær i dag også. Ca. 600 kg skrei med Espen sin på ca 24 kg. Om ikke dette var nok måtte Bjørn heise ei kveite på 140 cm til 'dessert'."

140 cm med kveite tilsvarer i gjennomsnitt 37,5 kilo. Se kveitetabell her. Mesteparten av skreien har tatt på Røst-pilk. Også Bjørns kveite tok en pilk.

EKTE FISKEGLEDE: Espen Østlie med torsk på 24 kg
og "laksekongen" Bjørn Bjølgerud med kveite på ca 37 kilo.

Torsdag bar det ut i havet igjen i området rundt Anda fyr. Terje melder om følgende: "Litt snø i lufta og litt mere vind. Kveitejakt på menyen i dag. Ble to kveiter på Espen hvorav den største veide 16,5. Nærkontakt med to havørner som på det nærmeste var ca 20 meter unna båten."

Begge kveitene denne dagen tok på sild.

Fått med deg denne? Ekspertens beste kveitetips
Slik finner du kveita | Velg riktig utstyr | Enkle knuter

NY KVEITE: Fredag var gjengen ute og jakta
kveite mellom Stø og Anda fyr. Andreas Nilsen hadde hellet
 med seg og fikk ei på ca 20 kilo.

Team Propell gratulerer med godt fiske og ønsker skitt fiske videre. Det er diger kveite rundt Andøya også. Ta en kikk under: