torsdag 30. november 2017

Johan fikk drømmeørret på Vänern

PRAKTØRRET: Johan Ring
med ørret på 7 kg fra Vänern.

Foto: Tommy Nerstrand

Noen ganger treffer man blink med fisket. Mandag var en sånn dag for Johan Ring, Linus Andersson og Anders Jihmanner som var ute med fiskeguide Tommy Nerstrand på Vänern, Sveriges største innsjø.

Fisket har generelt vært veldig dårlig på Vänern i høst, men gjengen ble møtt av fint vær og ørreter som jaget krøkle (nors) i overflaten da de kom ut fra Åmål. Linus var så heldig å få den første ørreten. Den var smellfeit og full av krøkle. Fisken dro vekten til 5,4 kilo.

FISKELYKKE:
Linus med ørret på over 5 kilo.

Foto: Tommy Nerstrand

Så var det Johans tur - og han fikk sitt livs fight, skriver Tommy Nerstrand.

- Fighten varte i bortimot 25 minutter innen jeg kunne håve fisken. En bra dag som denne var på sin plass etter alt dårlig høstfiske, skriver Nerstrand.

- Begge storørretene jaget småfisk nær båten, og når vi fikk lauene i nærheten så hugg de. En ørret var bare 3 meter fra båten og jaget en liten krøkle i overflaten. Den ble svelget i neste sekund. Vi så at ørreten gapet over fisken. Sekunder senere satt den på den øverste dypriggstangen som ble fisket på 4 meters dyp, sier Tommy Nerstrand til meg.

Praktørreten veide hele 7 kilo. Begge ørretene falt for Tommy Nerstrands spesialitet: Laue tacklet i agnskaller slept frem i sakte fart.

- Dette var den eneste gode dagen på Vänern denne høsten. Har ellers vært mest i sjøene rundt her i høst og vinter, sier Tommy Nerstrand.

- Har du noen tips for å fange ørreten og laks på Vänern nå på høsten?

- Det er vanskelig å gi noen råd for å fange laks og ørret nå i Vänern fordi antallet fisk dessverre er for få. Det handler om å fiske på velprøvde plasser og å ha litt flaks. Du må være ute den rette dagen og finne fisk samlet i et område. Det var det som skjedde mandag.

Lære om Vänern-fisket? Les tips fra ekspert

Tommy sier også at det beste «tipset» akkurat nå for Vänern-fisket er å legge i minst en tusenlapp per fisker i Laxfondens nye laksekonto.

- Kontoen blir klar de nærmeste dagene og blir koblet til både swish, IBAN og bankgiro, sier Nerstrand.

Han legger til at mindre summer selvsagt er velkomne, og at giverne kommer på en liste som legges ut på nett.

Grunnen til at Nerstrand er så engasjert i penger til laks og ørret er ikke bare at han lever av charterfiske. Han ble nylig leder for prosjektet «Lax i Vänern». Formålet er å samle inn penger slik at det kan settes ut minst 90.000 toårig smolt i Vänern hvert år. Les mer på Outdoor.

Følg Tommy Nerstrand på hans hjemmeside
Lik vår Facebook-side hvis du vil ha fiskenyheter: @teampropell

Nysgjerrig på hvordan tacklet agnfisk kan gå under vann? Se under: