søndag 22. mars 2020

Ny storlaks tatt i Østersjøen

Foto: Johan Abelsson

Koronaviruset herjer og fiskekonkurranser som feks Trolling Master Bornholm er avlyst. Det er synd - for laksefisket i Østersjøen ser ut til å bli veldig bra.

Søndag 22. mars var Jonathan Magnusson fra Uddevalla ute og jaktet laks sammen med fiskeguide Johan Abelsson fra Simrishamn. Jonathan har fisket med Johan siden 2009 og i fjor fikk han et 7-dobbelthugg alene i båten med Johan. Også søndagen skulle vise seg å bli et eventyr.

I skumringen skrev Johan følgende på Facebook: - 1 times fight for Jonathan som til slutt kunne pumpe inn den mektige storlaksen. Hannlaksen ble veid til 19,2 kg og 118 cm. Laksen holdt nesten på å tømme snellen i første utraset da den gikk med over 200 meter line. Måtte legge inn frigir for å stoppe båten. Under fighten hugg en sjøørret på 5 kg+ og en laks på 2 kg som begge ble pumpet inn raskt så de ikke skulle være i veien for den store. Hvilket eventyr.

- Hva fikk dere storlaksen på?

- Den tok på en Toby 60 gram, blå med rød prikk bak, svarer Johan.

- Hvor fikk dere fisken og hvordan var forholdene?

- Utenfor WP11. Det var 5,8 C i vannet og østlig vind på ca 5 ms. Klar himmel og sol. Fisken hugg 5 minutter før vi skulle ta opp utstyret når solen sank bak horisonten.

Fikk du med deg disse sakene?

Laksen hadde fettfinnen i behold og var dermed en villfisk. Den fikk friheten tilbake etter rask veiing og et par bilder. Dette er den andre laksen på tett opp mot 20 kg i Johan Abelssons båter dette året.

Følg gjerne @teampropell på Facebook og Instagram 
Les mer om: Trolling Master | Laks | Østersjøen

Under kan du se film av storfangsten: