mandag 5. juni 2017

Fikk gjedde som hadde slukt ørret

Foto: Joakim Strugstad

Noen ganger skjer de utroligste ting. Natt til mandag var det Joakim Strugstad (37) og faren hans Mads (62) som ikke trodde sine egne øyne. Gutta var ute for å fiske ørret på Mjøsa og lå ved Helgøya da det skreik fra knarren på en av snellene rundt midnatt. Det var blytungt da Mads pumpet fangsten mot båten. Da de fikk se hva som var i enden av snøret sto gapene vidåpne på de to mjøsfiskerne. Ei gjedde hadde delvis slukt en ørret, men kastet seg allikevel over Bomber-wobbleren de fisket med.

- Hva skjedde?

- Gjedda hadde nok svømt med ørreten i munnen noen dager, for hodet på den var blitt hvitt. Den hadde nok satt seg fast i svelget. Den var nok veldig sulten og prøvde å få plass til wobbleren i tillegg, sier Joakim.

- Hvor store var fiskene?

- Ca 5 kg til sammen. Gjedda var veldig avmagret. Ørreten var nok rundt kilo'n tror jeg.

GLUPSK: Gjeddene tar store bytter.
 Foto: Joakim Strugstad

- Hva tenkte dere da dere fikk denne fangsten?

- Vi gliste godt over hvor glupsk gjedda er. At den prøvde å lure inn en fisk til inn i en allerede full munn.

Les også: Nye storørreter på Mjøsa

Det var faren Mads om kom med en beste kommentaren til fangsten: - Når vi først er ute med fire stenger så jeg synes jeg vi kunne ha brukt flere enn ei.

Det blei tatt ørret også natt til søndag. Lars Thomas Pettersen som fisker ut fra Gjøvik hadde hellet med seg og fikk en flott mjøsørret.


MJØSØRRET: Lars Thomas
Pettersen med fin fisk på 5,1 kilo.

 Foto: Lars Thomas Pettersen

- Ble det tatt mye fisk?

- Stig Johansen hadde ørreter på 5,6 og 4,4. Jeg hadde seks fisker av alle størrelser, men bare femkilosen ble med hjem. Det var stille på natta. Begynte ikke å bite før etter det var godt og lyst. Men da beit det hele tiden, både på rigg og i flata, sier Lars Thomas.

Sett denne Fikk praktfull ørret
Lik og følg gjerne vår Facebook-side