mandag 19. mars 2018

Slik knyter du agnfisk-takkel til kveite

TOK AGNFISK:
En av Vilhelm Skilhagens kveiter
fanget med agnfisk og dupp.

 Foto: Vilhelm SkilhagenEnkle knuter som er raske å lage og sitter godt. Ta en kikk på videoen over der Vilhelm Skilhagen viser knutene steg for steg med enkelkrok foran og treblekrok bak.

Vilhelm sier i videoen at han bruker minimum 1,2 mm vanlig nylonfortom. For å utdype litt hørte jeg med ham hva slags krokstørrelser han bruker til agnfisk-takkelet.

- Er vel en 4/0 treblekrok og enkeltkrok fra 6/0-10/0. Det er viktig at øyet er stort nok til å tre fortomen gjennom to ganger, skriver Vilhelm til meg.

- Og øyet skal peke i en bestemt retning på enkeltkroken?

- Bør være oppoverbøyd for å få kroken liggende for rett presentasjon av agnfisken. Det er viktig at det ikke er sirkelkrok.

Les også: Satte personlig kveiterekord

Vilhelm forteller at enkeltkroken skal tres gjennom hodet på agnfisken fra undersiden.

Ved duppfiske som på bildet øverst bruker han et klassisk kveiteslep og et banansøkke på 300 gram. Her må du selvsagt ha en svær dupp som tåler vekt av agn og søkke. Vilhelm sier at det er viktig at man har en fortom over søkket også som er lengre enn den under søkket. Da unngår du at agnet henger seg fast i multifilament-snøret. Les om duppfiske og flere kveiteråd fra Vilhelm Skilhagen her.

Les også: Her sluker kjempekveita torsken

TIL AGNFISK:
Owner SSW 5115 er ett eksempel på krok 

med oppoverbøyd øye som er laget
spesielt for agnfiske i sjøen.
 Foto: Komplettfritid.no

Lik og følg oss på Facebook
Les alle våre saker om kveitefiske
Slik finner du kveita | Riktig utstyr | Enkle knuter