onsdag 18. april 2018

Ny kanonlaks fanget i Østersjøen

Foto: Wildwater Fishing

Fiskeguiden Per Lundberg i Wildwater Fishing smiler fra øre til øre. Det er ikke så rart. Onsdag var han ute med gjester på laksejakt med utgang fra Rønne havn på Bornholm. Det endte med kanonfiske - og en laks på over 20 kg.

Lundberg skriver på Facebook: - Storlaks fanget på vestsiden av Bornholm. Dagen begynte med dobbelthugg på laks på 7,5 og 8,5 kg i det fine været. Ismo Magnum Sverige-farge og Lasse Hedbergs spesial-farge. Så ble det rolig en stund, men det så fint ut på ekkoloddet så vi ble i området. Noen enkelthugg og vi landet noen lakser. Siste timen innen gjestene skulle hjem med fergen fikk vi først firedobbelthugg og deretter femdobbelthugg.

Fikk du med deg denne? Fikk kjempelaks i Østersjøen

Gjestene tok hver sin stang og fightet laks, men Per Lundberg tok den siste laksen som hadde hugget, og det var en kjempe.

- Laksen ble fightet på ca 10 minutter med hardt press og ble håvet av min Trolling Master Bornholm-kompis Jonas Eriksson på beste vis, skriver Lundberg.

- Du fikk den i håven på 10 minutter?

- Ja. Gjestene skulle rekke fergen til Ystad, så det hastet, skriver Per Lundberg til meg.

- Fikk du den i overflaten eller på dypriggen?

- I overflaten med 120 fot slep bak en paravan uten bly.

- Og de andre laksene - bet de også i overflaten?

- Både og, 50/50, svarer Lundberg.

Laksen tok en Toby Magnum 60 gram i fargen svenskeflagget med gullfarget bakside. Kjempen ble veid til 20,34 kg i havn og den var 117 cm lang, ifølge Per Lundberg.

Lær deg trolling (moderne dorgefiske) på Østersjøen
Ukjent med trolling? Les her

Det er vanskelig å sitte hjemme å se på dette når man skal delta i Trolling Master Bornholm i slutten av april. Fiskefeberen begynner å herje i kroppen. Vi krysser fingrene for at fisket holder seg og at været blir bra.

Lik og følg @teampropell på Facebook
Les mer om: Bornholm | Laks | Østersjøen