torsdag 28. september 2017

Aksel (8) er allerede en storfisker

LITEN GUTT - STOR FISKER: 
Aksel Fladeby og Ole Morten Pettersen
 med gjedde på 11,5 kg.
 Alle foto: Tord Fladeby

Da jeg var liten var jeg fiskegal - og det er ikke blitt noe bedre med alderen. Fiskegal må også Aksel Fladeby fra Fetsund sies å være. Aksel er sønnen til Team Propell-medlem Tord Fladeby.

Tord og Aksel fisker også ofte sammen under navnet Team Homemade og de legger turene til blant annet Øyeren, Femunden og Storsjøen i Rendalen.

ØRRET: Aksel med en 
fin ørret på 52 cm fra 
Storsjøen i Rendalen. 

Lørdag 9. september var far og sønn ute for å fiske asp. De satte baugen på den gamle Askeladden-båten sørover mot Øyeren fra Fetsund i et forferdelig regnvær. Pappa Tord var litt i tvil om de skulle dra ut, men det var ikke Aksel.

Målet var å få asp. Team Homemade liker i likhet med Team Propell å fiske med agnfisk. Aksel rigget til ei laue i en Jackpot-skalle med tannpirkere, sjekket gangen på fisken nøye, og satte ut. Agnfisk kan han tydligvis rigge til perfekt, for jammen ble det ikke en liten asp. Stor jubel i båten.

ASP: Aksel rigger lauene 
selv når han fisker med agn. 

Aspen er langt fra den største fisken Aksel har fått. I sommer var Tord, Aksel, Ole Morten Pettersen og Oliver Pettersen (8) ute etter gjedde på Øyeren. Det ble helt bonanza og Aksel fikk gjedder på 10,4 og 11,5 kg. Oliver fikk gjedde på 7,5 kg. Til sammen fikk de to sønnene og fedrene 11 gjedder. Alle bortsett fra én som var for skadet ble satt ut igjen.

- Hvorfor er du så glad i å fiske, spør jeg Aksel Fladeby. 

- Fordi det er morsomt å få fisk.

- Hvilken er den morsomste fisken du har fått?

- Det er den største gjedda jeg fikk på Øyeren. Den var sterk, sier Aksel.