søndag 22. oktober 2017

Ny snelle til kveitefisket


Trodde du at lykke ikke kan kjøpes? Det kan jeg avkrefte. Fikk ny kveitesnelle av familien til bursdagen min nylig og jeg kan love at jeg det satte fart i lykkeendorfinene.

Hadde en finger med i spillet før innkjøp, og det ble en Accurate Boss BX 500X som jeg kjøpte hos Baardsen i Haugesund. God service, god pris og kjapp levering.

Snella har ikke to utvekslinger, men én på 6:1. Den veier 620 gram og er dermed ikke av de aller letteste. Det holder nok fint med mindre sneller, men det er noe psykologisk riktig med å få på mer sene selv om fisket stort sett foregår på 10-60 meters dyp. Bremsekraften på denne snella er også god - nesten 14 kg.

Les denne? Ny regel for kveitefisket

Snella er fylt med 370 meter TUF Line indicator i 0,41 mm. Har kjørt med 0,33-sene før og det skal jo være sterkt nok, men valgte å gå opp i tykkelse nå. Det gir litt mer motstand og mer vinkel på snøret ved drift, men tror det skal fungere bra.


Sugen på å fiske kveite, men usikker på hvordan? Les denne saken med den erfarne fiskeren Vilhelm Skilhagen, eller sjekk ut alle sakene om kveite her. Det ligger mange tips der.

Se kveite angripe undervannskamera
Les også: Kveite på dupptrolling