torsdag 28. februar 2019

Fantastisk laksefiske i Østersjøen

FISKEFEBER:
Min aller første laks over 10 kg.
Fisken ble anslått til 11,5 kg.
  
Foto: Johan Abelsson

Hva skal man si? For et fiske vi har opplevd i dag med fiskeguiden Johan Abelsson. Vi satte kursen østover fra Simrishamn på morgenen torsdag for nok en dag med fiske i nærområdet. Ganske fort fikk vi et dobbelthugg på den ene riggen, og Atle Knapp og jeg fightet hver vår fisk. Mens vi gjorde det hugg det tre lakser til på stengene på den andre riggen. Fullt kaos i båten og litt trassel med sener ble det.

Jeg fikk en fin fight med en vill hunnlaks som havnet i håven. Johan anslo fisken til 11,5 kg, og etter en kjapp fotografering slapp vi den ut igjen. Jeg kunne juble over endelig å ha fått en laks over 10 kg.

Atle fikk også inn en fin villaks som ble anslått til 7 kg, og vi landet en laks til på ca 6 kg. To fisker mistet vi, men for en opplevelse!

Johan vendte opp båten på nytt og i samme området fikk vi et nytt hugg på ei dypriggstang på en Oki-flasher med den stive bak. Vi landet en fin laks på 4-5 kg.

TOK EN NASTY BOY-SLUK: 
Denne villaksen ble anslått til ca 11 kg. 
Foto: Johan Abelsson

Utover dagen dugget huggene inn jevnt og trutt. Vi fikk et par firekilos villakser som igjen tok Oki-flasheren med den stive bak. Også en fin villaks på ca 6 kg lot seg lokke av denne kombinasjonen. Litt lenger ut på ettermiddagen fikk vi også et fint hugg i overflaten. En ny flott villaks lot seg lokke av en Nasty Boy-sluk og igjen var det min tur til å ta fisken. Etter en fin fight kunne Johan håve en hannlaks som ble anslått til ca 11 kg før den ble sluppet raskt tilbake i sjøen.

Vi fortsatte i området siden det var godt med laksebuer og sildestimer å se på ekkeoloddet. Neste fisk som hugg ble en fin villaks på ca 7 kg som igjen lot seg lokke av en Nasty Boy.

NY STORLAKS:
Villfisken ble anslått til ca 12 kg av fiskeguiden.

 Foto: Johan Abelsson

Egentlig burde jeg levere inn en lottokupong i kveld, for da det igjen hugg en stor fisk var det min tur igjen. Hugget kom nok en gang på Oki-flasheren og den stive i dypet. Denne laksen kjentes ikke så stor, men det var den helt tydelig da den nærmet seg båten. En diger halefinne brøt overflaten og fisken stanget fra side til side nært båten. Ganske raskt havnet den i håven siden munnen var låst av krokene. Dette gjorde at fisken raskt gikk tom for krefter.

Da fisken var om bord formelig brølte jeg av glede - igjen. Villaksen ble anslått til ca 12 kg og jeg hadde fått min tredje fisk over den magiske tikilosgrensen. Kjapp fotografering igjen og med et par kjappe slag med halen forsvant den flotte fisken i dypet.

FIN LAKS:
Atle Knapp med laks på ca 7 kg.

 Foto: Tom Høgseth

Ca kl. 16.30 sa Johan at vi skulle plukke inn utstyret. Da hugg det igjen på begge dypriggene. Den ene fisken slapp med en gang, men vi landet en liten villaks som ble sluppet rett ut igjen.

Med digre glis rundt munnen satte vi kursen mot havnen. Vi hadde landet hele 13 lakser og mistet 4. En helt magisk dag. Fisket i Østersjøen er helt utrolig bra til tider. Fredag morgen settes kursen nordover igjen til Norge. Da skal vi fordøye opplevelsene og sitte med et smil om munnen. Vi har landet 21 lakser på 3 dagers fiske. De aller fleste laksene ble satt ut igjen.,

Et tips. Skal du fiske fra Simrishamn eller i nærheten så anbefaler jeg å bo på Bengtssons loge. Fint vandrerhjem nært havnen og med hyggelig vertskap.

Les også: Johan Abelssons beste tips for østersjølaks
Følg gjerne @teampropell på Facebook og Instagram  

Les mer om: Laks | Østersjøen