fredag 7. oktober 2016

Fikk kjempeørret på egenlaget sluk

PRAKTØRRET: Helge Liven med en
sjeldent flott tyrifjord-ørret. 
Foto: HELGE LIVEN
1. oktober er en dag Helge Liven ikke vil glemme med det første. Han var ute på jomfrutur med ny båt samme med kona Susanne på Tyrifjorden. Målet var å fange stor ørret og det skulle vise seg at de hadde valgt rett dag.

6,5 meter ned på riggen hadde Liven satt på sin egenproduserte Liven-sluk som han slepte frem i 3,8 knop. Plutselig smalt det brutalt til og en lang kamp begynte.

LURTE ØRRETEN: Egenprodusert 60 grams
Liven-sluk. Ifølge Helge Liven skal 

den tåle 4,5 knops fart. 
 Foto: HELGE LIVEN

Liven skriver til meg på Facebook: - Jeg hadde ikke håv i båten. Derfor prøvde jeg å slite den ut før jeg fikk den inntil båten. Jeg ba Tormod Olsen ta opp stengene sine over VHF-en slik at jeg kunne låne håven hans.

Sluken satt i munnviken og Liven skriver at fisken var råsterk. Den hoppet høyt i været tre ganger og hadde et utras på 150 meter ifølge Liven.

Etter 1 time og 45 minutter lå endelig praktørreten i håven og jubelen var stor. Vekten stoppet på 9,87 kilo. Fattige 130 gram unna den magiske tikilosgrensa. Dette hadde nok vært smertefullt for mange fiskere, men Liven har store ørreter på samvittigheten før. Han skriver til meg at han fikk en ørret på 12 kilo i 1994. Det er bare å gratulere storfisker'n og drømme videre om å få en slik praktfisk.

JOMFRUTUR: Kona Susanne
 foreviger fangsten i den nye båten.