lørdag 7. september 2019

Jippi - snart drar vi på kveitefiske til VesterålenUtstyret er pakket, kartet studert og søndag går turen igjen oppover til Vesterålen Fishing sammen med Atle Knapp. Kjenner virkelig at det begynner å krible nå.

En koffert og en håndbagasjekoffert er fylt helt til vektgrensen med fiskeutstyr, fotoutstyr og klær. Vi tar flyet oppover søndag ettermiddag, så det blir tid til rigging og klargjøring før fisket starter mandag. Vi har hele 7 dager til å fiske på. Vi får håpe at været tillater at vi kommer ut hver dag.

Fikk kjøpt inn noen selvlysende jigghoder (se bildet over) på Jaktia på Jessheim. Disse skal rigges med en diger sirkelkrok foran som settes gjennom munnen og hodet på agnfisken. I tillegg en stingerkrok bak. Her skal vi nok teste både treblekrok og sirkelkrok.

Ekspert: Slik fanger du kveite

Håper denne riggen skal gi bedre kontakt med agnfisken enn tradisjonelt oppsett med banansøkke gjør. Har også tro på at dette vil gi fin bevegelse i agnfisken. Dette skal testes både rett under båten og under dupp. I tillegg skal vi selvsagt teste diverse gummijigger, såkalte shader, etter kveita.

I fjor hadde vi tregt fiske, og vi håper på bedre hell i år. Kan vel egentlig ikke klage da Atle Knapp klarte å lure ei ganske stor kveite. Hvordan det gikk kan du se under:Les mer om: Kveitefiske | Fiskeutstyr | Vesterålen Fishing
Lik og følg gjerne @teampropell på Facebook og på Instagram