torsdag 25. juni 2020

Mjøsa: 12 ørreter på dag- og nattfiske



Tirsdag var jeg ute og fisket på Mjøsa fra kl. 12-17. Artig å teste dagfiske også og det ga uttelling. Det var fiske med dyprigg som gjaldt og jeg fikk 3 ørreter på 47, 50 og 60 cm.

Har ikke fisket mye med dodger før, men prøvde det denne dagen. En ørret lot seg lure i dypet av en dodger på 9 tommer og en Anchovy-agnskalle fra Trinidad Tackle Company. Ørretene viste også interesse for VK-flasher og agnskalle uten noe foran.

DODGER: Denne
kombinasjonen lokket ørret.

Onsdag kveld var jeg også ute på ørretjakt. Det beit bra på kvelden og inn i natta. Til sammen 9 ørreter havnet i håven. Fiskene var 43-65 cm lange og jeg fisket fra kl. 20-03. Alle ørretene ble satt ut igjen. Denne turen ville ikke ørretene ha hverken dodger eller flasher foran agnet.

Atle Knapp var også utpå og han fikk 8 ørreter med en fisk på 74 cm og rett over 5 kilo på topp.

NATTFISKE: Undertegnede
på ørretjakt i AMT-en natt til torsdag. 

Foto: Atle Knapp

Det har vært langt mellom de største ørretene for meg i det siste, men de store er der. Det viste Aleksander Degvold til gagns denne uka. Han skriver at han fikk to digre ørreter på samme fiskeøkt. Den største ble målt til 97 cm og veid til hele 10,2 kg. Han skriver også at han fikk en ørret på 80 cm som veide 6,1 kg. Les om den utrolige fangsten her.

Les også: Veterantips til storørret på Mjøsa
Les mer om: Mjøsa | Ørret