tirsdag 29. mai 2018

Ørretfest: Nå starter Raymarine-cupen

TOTAL LYKKE: Einar Finstuen
 med en praktørret fra Mjøsa.
 Foto: Lars Thomas Pettersen

Fredag braker det løs. Da starter Raymarine-cupen. Første konkurranse som teller i cupen er Mjøsa Ørretfestival hvor Brumunddal og omegn sportsfiskerforening er hovedarrangør.

Påmeldingen til Ørretfestivalen starter kl. 18 og fiskestart er kl. 20 fredag 1. juni. All fangst skal være innveid innen kl. 06 lørdag. Du finner alt av informasjon her.

Rundt hele Mjøsa fiskes det nå på høygir, så det kommer til å bli hardt å hevde seg både i Ørretfestivalen og i Raymarine-cupen. Siste storfisk jeg har lest om er Einar Finstuens praktørret som hugg kl. 02.55 natt til mandag 28. mai. Ringreven Einar har fisket ørret i en mannsalder og har slitt med å få fisk over 7,5 kg. Så lyktes han endelig med en kubbe av en ørret som ble veid til 8,4 kg og målt til 88 centimeter.

DEVON: Ørreten lot seg lokke
av denne kl. 02.55 på natta.

 Foto: Einar Finstuen

- Hva fikk du ørreten på?

- En Devon laget av Svein Pettersen, eksformann i Gjøvik Fiskerforening, skriver Einar til meg.

- Hvordan var følelsen da du skjønte at du endelig hadde brutt 7,5 kgs grensa?

- Helt merkelig. Bruker bestandig å få satt ut redskapen igjen før bilder og feiring, men jeg bare ryddet båten, tok et bilde, ble enig med meg selv om at den ihvertfall var over 8, og reiste til havna. Sendte en SMS så jeg var sikker på at det var vitne der til veiing. Ikke viktig å prate med noen, bare kjenne på egen eufori.

Lyst til å lese Einars fisketips for Mjøsa? Sjekk ut dette

LYKKEBUKSE GA TOPPFISKE:
Lars Thomas Pettersen med
et knippe flotte ørreter. 

 Foto: Lars Thomas Pettersen

En annen kar som ikke ligger på latsiden er Lars Thomas Pettersen. Natt til 26. mai hadde han et fantastisk fiske med ørreter på 5,7 og 4,1 kg som de største. Iført lykkebuksa dro han inn ørret etter ørret til håven. Noen ble med hjem til middag, og en god del svømmer videre for å bli enda større.

Du kan stille i 5 konkurranser i Raymarine-cupen. 3 av de beste konkurransene teller, og i tillegg må du stille i Mjøsa Trollingfestival arrangert av Øvre Romerike Trollingklubb på Viken i august for å kunne få premie (denne konkurransen teller også i sammendraget). Du finner all informasjon på Raymarinecup-bloggen.

Les også: Veldig bra fiske på Mjøsa
Lik og følge gjerne @teampropell på Facebook

Les mer om: Mjøsa | Ørret