fredag 28. desember 2018

3 lakser over 10 kg tatt i Vänern

NYDELIG LAKS:
Stefan Persson med laks på over 10 kg.

 Foto: Dennis Svensson

Vinterfisket på Vänern kan være hett. Det rapporteres om flere digre lakser som er tatt nylig. Torsdag gikk Dennis Svensson og Stefan Persson i Team Munken ut fra Dalbergså i Dalbosjøen. Teamet satte ut sine stenger med agnskaller og lauer. Litt utpå dagen dro det til på en dypriggstang som ble fisket nede på 7 meter med flasher og laue.

Teamet kunne etter hvert lande en flott laks som var 91 cm lang og veide 10,2 kg.

Lest denne? Nesten ny lakserekord

Dette var ikke den eneste laksen over 10 kg som kom opp torsdag. Team Bull skriver at Team Sikhall også fikk en kjempe. Kaptein Anders Persson skriver følgende til Fredrik Sköld i Team Bull: - Endelig. Laksen jeg har ventet på i mange år. 10 kg, 89,5 centimeter. Tok en laue på 5 meter på riggen.

DRØMMEFISK:
Anders Persson med laks på 10 kg.

Foto: Ida Andersson

Også onsdag var det trollingfiskere ute i den vestre delen av Vänern. Team Brutalböj gikk ut fra Sunnanå og fikk 1 tellende laks i løpet av dagen. Dette var ikke en hvilken som helst laks. Skipper Peter Jacobsen klarte å kroke en fisk som var 90 cm lang og dro vekten helt til 10,72 kg i havnen, skriver Team Bull.

KJEMPE: Laksen som Peter Jacobsen
holder her veide hele 10,72 kg. Til venstre
sitter Lars Levin.

 Foto: Privat

Les også: Slik lykkes du med trolling på Vänern

Laksen i Vänern er såkalt relikt laks. Det vil si at den lever hele sitt liv i ferskvann. All villaks og villørret er fredet i Vänern. Fisken som kan tas er satt ut og har fettfinnen klippet. De fleste som fisker etter laks og ørret bruker metoden trolling eller moderne dorgefiske. Du kan lese mer om det her


Les mer om: Laks | Vänern