torsdag 21. november 2019

Ny diger laks fanget i Vänern

FISKEGLEDE:
En lykkelig Pierre Hallin med
sitt livs Gullspångslaks.

Foto: Pierre Hallin

Lørdag 9. november er en dag Pierre Hallin ikke kommer til å glemme. Da satte han ny personlig rekord på innsjølaks i Vänern.

Pierre deltok i klubbmesterskapet til FK Dalsjön og starten gikk fra Spiken/Hörviken, skriver Fiskejournalen.

- Etter at alle stengene var satt kom det et hugg på en grønskimrende skjesluk, sier Pierre.

Dessverre slapp denne fisken, men Pierre satte på en lik skjesluk også på den andre dypriggen. Det skulle vise seg å være et sjakktrekk. Etter en times fiske smalt det skikkelig i dypriggstanga.

- Jeg så at det var en stor laks. Etter en dragkamp på 30 minutter klarte jeg til slutt å håve en sliten kjempe, sier Pierre som var alene i båten.

KJEMPE:
Dette er en sjeldent stor laks fra Vänern.

Foto: Pierre Hallin


Gullspångslaksen ble veid 7 timer seinere til hele 12,62 kg. Lengden var 97,5 cm og omkretsen 70 cm. Den offisielle rekorden for laks fanget på stang i Vänern er 13,92 kg. Du kan lese om det her.

- Hvordan var følelsen da du hadde sikret laksen, Pierre?

- Følelsen når man har sikret en så stor laks er enorm glede og takknemlighet. Dette var den 4. over 10 kg i Vänern, sier Pierre Hallin som har drevet med trollingfiske på Vänern i over 30 år.

Les også: Slik lykkes du med trolling på Vänern

Laksen i Vänern er såkalt relikt laks. Det vil si at den lever hele sitt liv i ferskvann. All villaks og villørret er fredet i Vänern. Fisken som kan tas er satt ut og har fettfinnen klippet. De fleste som fisker etter laks og ørret bruker metoden trolling (avansert dorgefiske). 

Les mer om: Vänern | Laks
Følg @teampropell på Facebook og Instagram