onsdag 28. juni 2017

Ny kveite på Atle Knapp

FIN MATKVEITE:
Fisken tok en Savage Gear-jigg 

i seifarge. 

FISKE-FROKOST: Egg, bacon og stekte poteter. 

KLAR FOR NYE EVENTYR:
Tilten på motoren er fikset.

Etter en tradisjonell Knapp-frokost, egg, bacon og stekte poteter, hentet vi båten på verkstedet. Nytt rele var montert og tilten på Suzukien virket igjen.

Om det var billig? Svaret er nei!

Uansett var det to blide karer som satte kursen ut i havet. Etter kort tid fikk Atle Knapp ei kveite på 91 cm og ca 10 kg. Atles tredje kveite og stor glede.

Fikk du med deg denne? Kveite på dupptrolling
Les ekspertens råd for kveitefiske

Les mer om kveitefiske | Slik finner du kveita | Riktig utstyr | Enkle knuter

Kveite på dupptrolling

NY PERSONLIG REKORD:
Kveita var 124 cm og veid til 20 kilo. 

Mandag så vi bra med kveiter på Water Wolf-kameraet i nærområdet der vi bor i Salten. Tirsdag valgte vi derfor å legge ei kveldsøkt i samme området. Det viste seg å være et lurt valg. Vi startet med driftfiske med to stenger med jigg og ei stang med dupp, banansøkke og sild. Det var bra med fisk å se i området på ekkoloddet. 

Et par timer gikk og vind og strøm stilnet av. Da startet vi å kjøre sakte med motor med små stopp. Stanga med dupp og sild hang vi ca 30 meter bak båten. Silda gikk fint i sirkler og både jigger og sild ble hevet og senket i vannlagene. Etter en liten time forsvant duppen under.

Les også: Kveiterace på natta

- Fisk, ropte jeg til Atle siden det var hans tur til å ta kveita på denne stanga. Jeg sveivet opp min jiggstang i rakettfart, mens Atle sveivet opp sin. Siden jeg var nærmest tok jeg stanga med fisken og satte mothugg. Det var ingen tvil. Ei kveite hadde slukt silda. 

LOKKET KVEITE TIL HUGG:
Sild med to treble-kroker og banansøkke
under en diger dupp. 

Atle overtok stanga og en ganske kort, men heftig kamp begynte. Plutselig svømte kveita rett mot båten og Atle utbrøt: - Der gikk den. Etter noen sekunder kjente han at fisken var der fremdeles og kampen fortsatte. 

Kveita kom til overflata og jeg satte spydet gjennom magesekken. Opp i båten kom den og da var det full jubel. Veldig moro å lykkes med å få fisk der vi så dem dagen før og i nærområdet. 

Nye fine fileter ligger nå i fryseren og de skal nytes utover høsten.

Les Vilhelm Skilhagens råd for kveitefiske | Slik finner du kveita | Enkle knuter