søndag 2. juni 2019

Slik ble AMT 215 PH trollingriggetDen nye Team Propell-båten, AMT 215 PH er nå testet og klar til fiskeeventyr, og det er montert masse nytt utstyr. Jeg valgte å bruke Hans Ivar Hagesveen i Team Øvre Mjøsa Båt fra Biristrand til mye montering og rigging.

RUSTFRITT:
Spesialtilpassede pidestaller.
Legg merke til at rekka 

går gjennom i toppen. 

Hans Ivar sveiser rustfritt og er god på elektronikk. I tillegg gjør han en meget pen jobb. Det var viktig for meg. Legg til at han ikke er dyr, så er det ikke rart at kundene blir fornøyde.

INNFELTE INSTRUMENTER:
Lekkert med innfelt skjerm i svart plate. 

Hans Ivar felte inn Simrad-skjermen og VHF-en, monterte VHF-antenne, autopiloten (ikke pumpa, det gjorde Krogstadfjorden Marina), autopilotstyringsenheten, lagde rustfritt spesialfeste til Fish Hawken og monterte den. Han trakk også ledninger og NMEA-nettverk og koblet sammen strøm til ekektronikken. Det ble også montert tre givere bak på hekken av båten. To ekkoloddgivere, en Active Imaging 3-i-1-giver og en Airmar TM150M. I tillegg en giver til Fish Hawk X4D. Alle er montert på rustfrie spesialtilpassede plater.

PLANERBOARDMAST:
Ingen skruer i skroget.
Foran sees radarreflektor. 

I tillegg sveiset han spesialtilpassede pidestaller til Scotty-dypriggene hvor rekka går gjennom pidestallene. Han lagde fester til planerboardsveivene uten å ta hull i skroget og monterte dem.

Det var problemer med forstyrrelser på kompasset til autopiloten på første testtur. Da tok Hans Ivar turen fra Biri til Viken II ved Mjøsa og flyttet kompasset. Etter det har autopiloten gått knirkefritt.

Krogstadfjorden Marina hvor jeg kjøpte båten monterte Webasto Airtop 2000-varmer og autopilotpumpa. De luftet også hydraulikken og monterte Honda-motoren. I skrivende stund er båten hos Krogstadfjorden Marina for montering av kjøleenhet i kjøleboksen og takluke foran i kabinen. Motoren får også førstegangsservice. Gleder meg til å få båten tilbake igjen.

I dag, søndag 2. juni ble også Karnicen som er solgt hentet og blir kjørt opp til Harstad. Ønsker den nye eieren lykke til med fisket, og håper båt og utstyr faller i smak.

GIVERE:
De rustfrie platene er bukket inn
 i underkant for å unngå vannturbulens
som kan påvirke giverne. 

Her Active Imaging
og Fish Hawk-giver. 

AIRMAR TM150M:
Denne er kjøpt hos Ramotech. 

Les mer om: AMT 215 PH | Båter | Båtutstyr