torsdag 1. februar 2018

Fikk kjempekveite fra land

REKORDFANGST:
Hvis den blir godkjent så skal dette være den 

største kveita tatt fra land noen gang.
Fangstmann er Dave Wood-Brignall. 

 Foto: Guided Fishing Norway

21. januar 2018 er en dag britiske Dave Wood-Brignall aldri vil glemme. Det vil heller ikke fiskeguidene John Strange og Phill Hambrook som driver Guided Fishing Norway ved Saltstraumen.

Det var sterke strøm denne dagen og både Dave og guiden Phill slet med å få plassert agnfiskene rett på bunnen. Det var verdt strevet. Plutselig kom et hugg og fiskesnøret forsvant i jevn takt fra Daves snelle, skriver Fiskejournalen.

Dave lot fisken få god tid til å svelge agnfisken før han satte et knallhardt mothugg. Da startet dramatikken.

- Fisken stakk i høy fart så fort den var kroket og tok 120 meter snøre. Jeg satte bremsen på maks og det fikk fisken til å legge seg på bunnen på drøyt 200 meter avstand, sier Dave Wood-Brignall til Fiskejournalen.

Ekspert: Slik fisker du kveite

Han presset fisken beinhardt og fikk noen meter, men så stakk den avgårde igjen uten problemer. Ifølge Dave svømte den så inn i en hule, og der lå den bom fast. Da forslo Phil at han skulle lette på trykket, og sette fra seg stangen. Kanskje det ville få fisken til å svømme ut selv? Dave hørte på rådet, tok seg en røyk og drakk litt kaffe, men fisken lå like rolig inne i hulen.

GREI PADLEÅRE:
177 cm lengde og en diger hale
gir godt trykk når fisken setter fart.

 Foto: Guided Fishing Norway

- Tidevannet var på vei inn, og strømmen ble sterkere og sterkere. I et siste desperat forsøk gjorde jeg 3-4 kraftige rykk og satte fullt press. Plutselige kjente jeg mindre press i stangen og at fisken løftet på hodet, sier Dave.

Lik og følg oss på Facebook: @teampropell

En ny lang kamp begynte med flere lange utras, og Dave kunne kjenne hvordan senen ble dratt mot bunnen. Til slutt klarte han å få presset den enorme kveita inn, og de klarte å få fisken på land. Da ble det klemming og ellevill glede i fjæresteinene.

- Det der er ny verdensrekord, sa den jublende glade guiden Phill.

Fisken var 177 centimeter lang och 86 centimeter bred. Den veide nesten 70 kilo. Det skal være den største kveita som noen gang er tatt fra land.

Fått med deg denne? Se kjempekveite sluke diger torsk

Guided Fishing Norway, som bare fisker fra land, har nå satt i gang prosessen med å få godkjent kveita som ny verdensrekord, forteller John Strange.

- Det er den største tatt fra land, så det vil bli verdensrekord, sier han til meg.

- Vi har allerede 6 rekorder i fiske fra land. Torsk 66 lb (29,94 kg), lange 59 lb 8 oz (27 kg), brosme 23 lb 8 oz (10,66 kg), rødspette 9 lb 13 oz (4,45 kg), gråsteinbit 20 lb 8 oz (9,3 kg) og hvitting 6 lb 2 oz (2,78 kg). Ikke verst i løpet av våre to første år, skriver John Strange til meg med et stort smilefjes.

Les alle våre saker om kveitefiske

At det er stor kveite i Salstraumen-området er det ingen tvil om. Har selv min personlige rekord ute i havet i samme området. Se video fra 2016 under: