fredag 17. mars 2017

Unik film: Stor ørret vaker på MjøsaDette har du garantert ikke sett før. Stor ørret som vaker og spiser det som sannsynligvis er fjærmygg i Mjøsa.

Kent Skaje fra Stange skulle bare en tur ned til strandkanten på Helgøya torsdag for å se på isforholdene. Han måtte gni seg i øynene både en og to ganger da han så bevegelser ute i vannet: En diger ørret patruljerte like utenfor stranda og slurpet i seg det den fant.

Det var Pikwallis som først omtalte filmen. Jeg kontaktet Skaje for å få noen kommentarer da jeg så filmen som jeg aldri har sett maken til før. Ihvertfall ikke på denne årstida.

- Hvordan var følelsen da du så vakene? 

- Det er jo alltid spesielt å se årets første ørretvak. Det er en litt sånn euforisk følelse og jeg så jo fort at det var en forholdsvis stor fisk. Nakkehårene reiser seg, før jegeren slår inn og adrenalinet tar over.

- Hva filmet du med?

- Jeg filmet med et Panasonic Lumix FZ1000 på maks optisk zoom som ligger litt over 400 mm.

... og det er ingen tvil om at det var en ørret du så? 

- Ingen tvil. Ser det både på kjeft og hale. Ikke så mange fisker i Mjøsa som vaker perfekt head and tail.

- Hvor stor vil du tro ørreten var? 

- Vil anslå fisken til rundt tre kilo.

- Tror du det var flere ørreter eller samme fisk?

- Jeg vil tro det var samme fisk. Det var tydelig at den patruljerte over et lite område på ca 15 x 15 meter. Plukket nok de fjærmyggene den fant innenfor det området.

Fikk du med deg denne? Heftig fiske ga ørretrekord på Mjøsa-isen

Team Propell gratulerer med et flott og unikt opptak og det er ikke fritt for at jeg gleder meg til åpningen på Mjøsa 1. mai nå.

Ble du sugen på mjøsfiske? Mjøsa-veteraner: Slik finner du storørreten | Wobbler- og slukfavorittene | De beste tipsene