søndag 26. november 2017

Nyhet: Spydro undervannskamera
De fleste har vel hørt om Water Wolf. Det filmer kontinuerlig under vann i ca 4 timer når du skrur det på. Nå er en alvorlig konkurrent på vei ut på markedet - ihvertfall om vi skal tro det Spydro selv skriver.

Det som skal skille Spydro fra Water Wolf i stor grad er at det skal sende bilder og film direkte til telefonen eller nettbrettet ditt via wifi og en app. Det skal skru seg på selv når det kommer i vann. Det skal også ha en smartteknologi som gjør at det starter å filme automatisk når fisk er i nærheten av agnet ditt. Oppdatert 26.11. kl. 14.30: Kameraet kan ikke sende via wifi mens det er under vann, men det kan brukes som dupp og da vil antennen være over vann, skriver Spydro på Facebook.

Klar for å le? Da bør du se denne

Om dette kameraet fungerer som reklamen påstår vil det være en stor nyhet. Tenk deg situasjonen: Du fisker og ingenting skjer. Du kan sjekke undervannskameraet jevnlig, overføre det som har skjedd under vann til telefonen trådløst der og da og sjekke om fisk har vært interessert i agnet. Da vet du ihvertfall at du er på omtrent rett sted. Da er det bare å sette i gang med endringer som å bytte agn eller endre hastighet for å få fisken til å bite. Eller rett og slett fortsette med det du fisker med. Det kan jo hende at det ikke er huggperiode akkurat da.

- Spydro er unikt gjennom at den automatisk spiller inn korte videosekvenser når fisken hugger og sender disse til din telefon. Det gjør at du ikke behøver å flytte over minnekort fra kameraet og se gjennom lange sekvenser får å finne huggene, sier markedssjef Edan Canning til Fiskejournalen.

Sjekk ut våre fiskefilmer

Kameraet veier 85 gram og er 14 centimeter langt. Det filmer i full HD/30 bilder per sekund. Det har et batteri som skal vare i 4 timer, og har et innebygget SD-kort på 32 gigabyte. Spydro oppgir at det har en WIFI-rekkevidde på ca 90 meter.

- Vi planlegger å lansere kameraet på markedet i januar, sier Moordan Trablus, en av grunnleggerne til Team Propell.

Se stor ørret følge agn under vann (filmet med Water Wolf):