mandag 23. juli 2018

Fikk flott laks i Drammensfjorden

FISKEGLEDE:
Herlig med laksefangst i solsteiken.

Foto: Bjørn Bjølgerud

I dag, 23. juli, var jeg så heldig å få være med laksekongen Bjørn Bjølgerud (73) fra Vikersund ut på laksefiske. Bjørn har lurt et par lakser i Drammensfjorden før i år på dorging, så jeg hadde et håp om blank fisk.

Vekkerklokka var satt på kl. 04.50. Søvnen ble gnidd ut av øynene, mat pakket og kaffe kokt. Så ble Golfen satt med snuta sørover i fint driv mot Drammen. Vel fremme hadde Bjørn allerede satt ut sin 14 fots Askeladden. 

Vi satte på et par sluker og satte i gang med fisket innerst i Drammensfjorden rett etter klokka 07 sammen med en god del andre båter.

I SITT RETTE ELEMENT:
Bjørn Bjølgerud på laksejakt. 
Foto: Tom Høgseth

Vi nøt kaffe og det herlige været. Rett før kl. 08 ble stillheten brutt av ei snelle som skreik til. En laks hadde tatt min sluk, en grønn Toby Magnum i 60 gram. Fisken tok en del snøre og ga en bra kamp inntil båten før Bjørn rutinert lukket håvgarnet rundt den. 

Stor jubel over laksen som ble veid til 6,5 kilo noen timer seinere. Laksen hadde et lite fargeskjær og  det var noen lus på den.

Jeg satte ut samme sluk igjen med 60 gram bly foran rett i nærheten av der vi fikk første fisk. Rakk så vidt å sette fra meg stanga før det smalt igjen. Denne laksen var mindre, men ville dessverre ikke være med helt inn. Jeg var uansett strålende fornøyd etter den første laksen. Vi fisket videre frem til ca kl. 15.30 kun avbrutt av en liten lunsj på land sammen med noen andre fiskere. Opptaket av båten på ubeskyttet rampe med solgangsbris som fikk sjøen til å gå hvit er ikke å anbefale, men vi fikk det til.

LOKKET LAKSEN: 
Toby Magnum i 60 gram
med gullfarget bakside. 
Foto: Tom Høgseth

Bjørn Bjølgerud som fikk ca 200 kg laks i fjor forteller at det har vært dårlig laksefiske i Drammenselva i år. Han har fått 3 lakser på blå sone og 1 på rød sone siden 15. mai. Disse veide 14,8, 7, 6 og 2,3 kg. I tillegg har han fått 2 lakser i Drammensfjorden nylig på 5,5 og 3,5 kilo. 


- Det har vært en dårlig sesong. Jeg er ihvertfall ingen fare for bestanden i år, sier Bjørn med et smil om munnen. 

En ting er sikkert denne karen gir seg ikke med det første. Lykke til med resten av sesongen og takk for en strålende dag, Bjørn.

Lik og følg gjerne @teampropell på Facebook

I fjor høst var jeg så heldig å få være med på stamfiske i Drammenselva. Ta en kikk under om du vil se digre lakser: Les mer om laks