fredag 15. mai 2020

Femkilos-ørret og huggbonanza på Mjøsa

PERSONLIG REKORD:
Thor Lasse Løland med ørret på 5 kilo.

Har vært to turer ute etter ørreten sør i Mjøsa denne uka og fisket har vært bra, med konsentrerte huggperioder.

Onsdag hadde jeg med kompis Thor Lasse Løland som var min NM-makker i fjor. Fire stenger ble satt ut med agnfisk på ettermiddagen. Vi så lite byttefisk og søkte over ganske store områder. Ved 22-tida så vi at noe fisk begynte å komme litt høyere i vannlaget, og da smalt det plutselig på dypriggen. 

En ørret lot seg lokke av agnfisk i Rhino-skalle fisket bak en VK3-flasher. Så raskt at dette var en fin ørret som gikk fra side til side bak båten. Etter litt stanging og rulling i firegradersvannet håvet vi en fin ørret som var noen få gram unna 5 kilo. Ørreten var 78 cm lang og ny rekord for Thor Lasse. Stor jubel i båten.

Vi gjorde en ny runde og fikk en fin ørret på 57 cm i overflata på en Salsa-skalle før vi avsluttet fisket i 23.30-tida.

Torsdag ettermiddag var det kompis Odd Arne Valberg som ble med på tokt. Vi søkte over ganske store områder igjen uten å se mye fisk eller kjenne fisk. Til slutt var vi samme området hvor vi fikk fisk kvelden før. Temperaturen i vannet lå på rett over 4 grader.

FISKELYKKE:
Odd Arne Valberg med den
første ørreten vi fikk torsdag. Den 

veide rett over 2 kilo.

Rett etter kl 21 begynte det å bite på riggen. I løpet av en time hadde vi 7 hugg og 6 ørreter i båten på ca 52-57 cm. Vi fikk 4 ørreter på riggene på agnfisk i Jackpot- og Rhino-skaller bak stor og liten VK3-flasher. To tok i overflata på Salsa- og Rhino-skaller. Har aldri opplevd en så intens huggperiode. Det beit mens vi satte ut og vi rigget agnfisk kontinuerlig.

Ca kl 22 var det bom stopp. Vi fisket oss inn i mørket med et smil om munnen og håp om en diger ørretkladd. Rett før midnatt ga vi oss. Må bare si at vi er heldige som har Mjøsa å boltre oss på der håpet om en skikkelig diger ørret alltid lever.

Les også: Slik lurer du ørreten på Mjøsa
Les mer om: Mjøsa | Ørret | Agnfiske