lørdag 2. mai 2020

Knallfiske på Mjøsa

FLOTT ØRRET:
Atle Knapp med en kraftplugg
anslått til 4 kilo.Endelig ble det en fisketur igjen. Hadde med meg storfisker'n Atle Knapp (se bilder over) sør i Mjøsa 1. mai. Den nye Honda-motoren skulle kjøres inn, og ny Simrad-elektronikk i båten skulle testes.

Vi satte 4 stenger ved 16.30-tiden med diverse VK-flashere og Jackpot-, Rhino- og Salsa-agnskaller. Alle agnet med laue. Temperaturen i vannet lå på 2,7 grader.

Etter en drøy time fant vi noen fine strømmer som vi begynte å følge, og fikk raskt en ørret på over 50 cm. Det var veldig lite byttefisk å se, men vi så enkelte fiskebuer i forskjellige dybder.

Vi fortsatte å snurre i området og huggene kom jevnt og trutt på nedblyede agn i overflaten, men også på riggen. Da vi ga oss klokken 23 hadde 9 ørreter vært innom båten. De største anslo vi til 5 kg, 4 kg og over 3 kg. To ørreter var over 2 kg, to var ca 2 kg og to ørreter ble anslått til 1,5-2 kg. Totalt anslo vi totalvekta på fiskene til 25 kg. To ørreter ble med hjem til middagsbordet.

NYE SNELLER:
Fikk testet nye Daiwa Saltist
LW40 LCHA-sneller. Toppkvalitet!
Disse er kjøpt lokalt hos
Jaktia Jessheim.

Det som fungerte aller best var en liten VK3-flasher med en liten Jackpot-skalle i krom. Vi fikk hele 6 ørreter på denne kombinasjonen.

Herlig med en sånn sesongstart. Honda-motoren malte som en katt, og jeg fikk etter hvert gode ekkoloddbilder på plotterne. Det gjenstår en del innstilling før alt er 100 prosent. Vi prioriterte fiskingen denne kvelden.

Hvis noen lurer. Jeg kjørte også noen ørreter selv om det bare er bilder av linselusa Atle Knapp over. Har skadet en tommel, og da er det ikke så greit å posere med fisk. Skitt fiske til alle som er i gang med fiskesesongen.

Les også: Slik lurer du ørreten på Mjøsa
Les mer om: Agnfiske | Mjøsa | Ørret