mandag 16. juli 2018

Se kveite stjele makrell fra torsk

Foto fra video: Ketil Johan Schjelderup
Kveita er glupsk. Den er tydeligvis også ganske lur noen ganger. Det viser videoen over veldig godt.

Ketil Johan Schjelderup var på jakt etter kveite og stor torsk da han sendte en hel makrell ned i dypet fra ei brygge i Kolvereid i helgen. Han fikk seg litt av en opplevelse.

- Jeg egnet en stor kveitekrok med en hel makrell, og da det nappet fikk fisken god tid på seg til å ta agnet skikkelig. Det var en stor torsk som hadde funnet agnet, men i overflaten så den liten ut da det plutselig kom en kveite svømmende, sier Schjelderup til Hooked.

Se også: Her sluker kjempekveita torsken

Sannsynligvis var det torsken som lokket kveita opp fra dypet, men da den fikk se makrellen var den mest interessert i den.

- Den gikk for makrellen, ja. Jeg trodde først den skulle gape over torsken, men jeg tror den var for stor. I stedet bare reiv den makrellen ut av kjeften på torsken, sier Schjelderup til Hooked.

Les gode tips for kveitefiske

Utraset og kampen var heftig og derfor fikk Schjeldrup tilkalt båt og kampen fortsatte i den. Dessverre løsnet krokfestet etter ca tre kvarter løsnet krokfestet.

Ketil Johan Schjelderup anslår at kveita var 160 centimeter og kanskje 60 kilo. Det stemmer ganske godt med kveitetabellen for atlanterhavskveite.

Sugen på flere fiskenyheter? Lik og følg @teampropell på Facebook
Les mer om: Kveitefiske | Video