torsdag 10. oktober 2019

13 ørreter på en og en halv dag

FISKEGLEDE:
Koste meg på Mjøsa i til sammen
16 timer tirsdag og onsdag. 

Det var ikke noe å si på antallet ørreter, men størrelsen var det verre med på Mjøsa tirsdag og onsdag.

Satte ut på Viken tirsdag formiddag og rigget opp 4 stenger med agnfisk. Fisket fra Tangen-odden og nordover til Gjøvika, og det beit jevnt og trutt på riggene. Igjen var VK3-flashere med agn bak best. Til sammen ble det 5 ørreter. Den største var 59 cm. Fikk fisk ganske nær land, men også litt ut i fjorden.

TURENS STØRSTE:
Ørret på 59 cm. Det var den eneste
som ble med hjem til mat. 

Onsdag satte jeg stengene kl. 07.30 sør for Tangen og fisket nordover. Fikk tre ørreter på morgenen. To i overflata og en på rigg. Deretter beit det jevnt hele dagen til jeg tok turen over fjorden til Skreiberga. Der fikk jeg kun en ørret i overflata. Fisket til sammen 10 timer onsdag.

Til sammen fikk jeg 8 ørreter i løpet av dagen, men bare smått. Rigg og VK3-flashere var beste medisin igjen.

En liten kuriositet. Kjører jo med Fish Hawk som måler strøm og temperatur i overflata og nede ved dypriggloddet. Torsdag var det varmere i vannet på 17 meter enn det var i overflata på østsiden av fjorden. Jeg målte 9,4-9,7 grader i overflata og ca 10,2 nede på 15-17 meter. På vestsiden var det annerledes. Der var overflatetemperaturen også ca 9,5 grader. Nede på 17 meter var ca 8 grader. Dette var ganske stabile temperaturer som jeg målte over store områder både på østsiden og vestsiden.

STIM: Så lite kompakte stimer,
men denne var fin. Fisken sto ellers
litt spredd. 

Nå er det bare å lade opp til nordisk mesterskap i trollingfiske som går av stabelen 18.-20. oktober fra Sunnanå havn ved Mellerud. Det nærmer seg 100 forhåndspåmeldte, så her blir konkurransen knallhard. Det blir uansett moro å treffe mange blide fiskere.

Til slutt må jeg si at jeg er veldig godt fornøyd med min nye AMT 215 PH. Det er deilig å sitte inne i oppvarmet kabin på kalde høstdager, og Honda-motoren maler jevnt og trutt uten feilslag. Når fisket i tillegg har gått veldig bra etter at jeg kjøpte båten så hjelper jo det på humøret også.

Vil også anbefale Svela-båthenger som jeg kjøpte for andre gang i vår. Den koster penger, men er verdt hver krone.

Les mer om: Mjøsa | Ørret