fredag 26. oktober 2018

Laksekongen er blitt kveitekongen

FISKELYKKE:
Radarparet Bjørn Bjølgerud (t.v) og
Espen Østlie med kveite på 58 kg.

 Foto: Dave Telen

Bjørn Bjølgerud (73) fra Hokksund er mest kjent som laksekongen i Drammenselva, men han lurer opp digre kveiter også.

Torsdag smalt det på nytt. Bjørn er hos Vesterålen Fishing sammen med Cato Bekkevold, Espen Østlie og Andreas Nilsen. Litt utpå dagen sendte han en jigg ned i dypet et stykke utenfor Anda fyr. Det var tydeligvis et godt valg, for nede på 24 meter dro brutalt til. Ei kveite på 168 centimeter hadde latt seg friste.

- Hvordan var fighten?

- Hard. Det var et skikkelig hugg og jeg trodde nesten den var større. Den gikk rett ned da den kom opp til båten. Det er som det pleier å være med stor fisk, sier Bjørn Bjølgerud til meg via Facetime fredag formiddag.

- Hva fikk du den på?

- En blå Prey-jigg.

- Hvor mange kveiter har du fått totalt nå?

- Jeg fikk sju kveiter første turen jeg var her oppe for noen år siden, men har kommet ut av tellingen, sier Bjørn Bjølgerud.

En ting er ihvertfall sikkert. Den største kveita Bjørn har fått var ca 170 cm lang og hadde anslått vekt 70 kg etter kveitetabellen. Fisken ble sluppet pent tilbake i sjøen ved Andøya etter lengdemåling i 2011. Også denne gangen var Bjørn på tur sammen med Espen Østlie.

Ekspert: Slik fisker du kveite

Torsdagens kveite ble veid til 58 kg i land. Dave Telen, innehaver av Vesterålen Fishing, var med ut på kveitejakt både torsdag og fredag.

- Hvordan har kveitefisket vært i det siste?

- Noen gjester fikk ei kveite på 62 kg nylig. Omtrent hver gruppe har fått kveite i høst, sier Dave Telen.

Les mer om: Kveitefiske | Vesterålen Fishing
Lik og følg gjerne @teampropell på Facebook

Det var tregere kveitefiske da Atle Knapp og jeg var hos Vesterålen Fishing i juni, men vi klarte å lure opp ei stor kveite. Du kan se film av det under: