onsdag 6. mai 2020

Kjempelaks fanget i Østersjøen

LAKSELYKKE
Peter Barrdahl med ny personlig rekord.

Foto: Fredrik Kvist

Denne dagen vil ikke mine svenske kompiser Peter Barrdahl og Fredrik Kvist i Team 85 Fishing glemme med det første. De jakter for tiden storlaks med utgang ved Hasslö i Østersjøen, og onsdag ble det full klaff.

Teamet meldte følgende på Facebook onsdag kveld: - Fantastisk dag till havs för team 85! Peter drog nytt PB och vi fick även nytt båt och team-rekord! En präktig lax som i båten pendlade mellan 23 och error (25 kilos våg). Detta fick oss att kontrollväga i land (dock efter några timmar) då stannade vågen på 22,3 kg! Vi är galet nöjda! Fisken togs på skeden Salmon King i färgen Lolita! Och håvades i prototypen till Peters nya håv. Nu firas glädjen med vännerna i stugan! Så jävla nöjda!

LOKKET LAKSEN:
Denne skjeen ble laksens bane.
En Salmon King fra FK Custom
som er drevet av Fredrik Kvist.

Foto: Fredrik Kvist

Peter forteller til meg at sluken ble fisket nært overflaten med 40 gram bly foran og at hugget kom over 50-55 meter dyp.

- Kan du fortelle litt om hugget og fangsten?

- Det var et kalashugg og den ruste ut 170 meter i ett drag før jeg fikk stoppet den. Så kom den sakte men sikkert inn til 50 meter. Da svømte den på tvers og dykket rett ned. Siste del av fighten var det som å pumpe opp en fisk i Nord-Norge.

Han forteller at det tok 30-40 minutter før laksen var sikret i håven.

Jeg har mistet tellingen på hvor mange storlaks som er fanget i Østersjøen i år, men det er mange. 28. april ble det tatt en på rett over 20 kilo.  Siste helg i april ble det fanget en laks på 21,5 kilo, og det ble også tatt en kjempe oppgitt til hele 26,5 kilo.

Les fiskeguidens beste trollingtips for Østersjøen
Følg gjerne @teampropell på Facebook og Instagram 
Les mer om: Laks | Østersjøen