søndag 29. oktober 2017

Har du fått med deg denne fiske-låten?

KJEMPELAKS: Fisken veide 10,85 kg
og ble tatt i Åmål i desember 2007.
Den falt for ei laue
fisket bak en VK-flasher. De fleste som har fisket trolling en stund har hørt om Laffen. Østfold-karen har flere timer på vannet enn de fleste. Hans egentlige navn er Leif-Henrik Kruse-Madsen. Han er 39 år har drevet med trolling (avansert dorgefiske) siden 2001-2002. Det har resultert i en mengde ørret og laks og han har fått 6 lakser og 1 ørret over 10 kg på Vänern.

Det som kanskje ikke er så kjent er at han også produserer musikk. En av dem handler om nettopp trolling og heter «Løjesangen». Se og hør klipp over.

- Hvordan ble sangen til?

- Den ble ble lagd som en reklamesang for fullpott.no og Salsa-agnskaller i 2006. Har flere gamle trollinglåter i arkivet. Driver Norges første og eneste trollingband, svarer Laffen.

Her må det tilføyes at Laffen drev en nettbutikk i noen år sammen med Trond Hareide. Den er nå nedlagt.

- Hvor mange døgn fisker du per år i snitt?

- De siste årene etter jeg har blitt familiemann, ca 70-80 dager. På det meste før 150-200 dager i året.

Siden jeg er glad i å fiske med agnfisk selv, og låten til Laffen handler om agnfisk, må jeg jeg jo spørre: - Fisker du mye med agn?

- Litt i perioder, oftest på riggene. Er bygd mest for plast og fart, svarer Laffen med et smilefjes.

Nå for tiden har han båten liggende i Dalbergså i Dalbosjön hvor han da sveiper rundt i treknops fart med stort sett wobblere i enden på linene.

BESTE MINNE: 45,6 kg med blank fisk. 

- Ditt beste Vänern-tips?

- Tålmodighet.

Laffen forteller også at hans beste Vänern-minne er da han fikk seks godkjente blankfisk sammen med Martin ‹Røda Baronen› Sethman i februar 2007. De fikk 45,6 kg fordelt på fem lakser og en ørret. Det gir en fantastisk snittvekt på 7,6 kg. Melodien den gangen var Lappia-wobblere i 3,2 knop i iskaldt vann.

Les også: Trollingfiske fra A til Å

Martin Sethman er ingen hvem som helst når det gjelder fiske - spesielt på Vänern. Nylig ble han og teamet Gröstorp Salmon Hunters nordiske mestere i trolling på Vänern. Det er tredje gangen Martin tar tittelen. Hvis du lurer på hvordan han får det til så deler han tips her.

Dessverre er ikke fisket i Vänern på topp nå. Laffen har derfor skrevet et brev til Länsstyrelsen i Västra Götaland. Les det her. Det antas at grunnen til nedgangen i fisket er at det nå settes ut mest ettårig smolt istedenfor toårig. I tillegg settes det ut færre fisk totalt. Les mer her.

Sugen på fiskenyheter? Følg oss på Facebook, @teampropell

Under kan du se en film hvor jeg og Kjell Are Larsen hadde knallfiske på Vänern.