tirsdag 28. mars 2017

Tregt fiske på Vänern - laks til slutt

GLAD FISKER: Tord Fladeby med en laks på 60 cm. 

Vi starta fra Sunnanå havn i Mellerud ca kl. 08. Det var ei tynn isskorpe omtrent ut til Toppgrunn. Vi tok det pent utover i tåka som lettet da vi var omtrent ute ved Midtdeleren. Da åpenbarte sola seg og vi skjønte at dette kom til å bli en fin dag. Ihvertfall værmessig. 

10 stenger tacklet med laue ble satt i diverse Jackpot-skaller bak diverse flashere og jakten på varmvannsflekker starta. Det var i snitt 1,8 grader i vannet på Raymarine-plotterne. Vi så en del fisk rundt Midtdeleren, men ingen ville ta. 

I dag prioriterte vi å tune inn agnfisken til å gå fint i 2-2,1 knop for å kunne dekke mer vann. Det lyktes vi med synes vi.  Jeg har vanligvis fisket saktere med agn og har også hatt hell med det. 

ISSØRPE: Vi tok det pent utover på morgenen. 

Hadde trua og dekket området godt, men ingenting skjedde. Vi rigget om og tunet fisken til å gå i saktere fart, 1,4-1,6 knop og dro oss innover mot Bananen der vi fant litt varmere vann. Inne på grunnene hugg det endelig. En smellfeit laks på akkurat minstemålet på 60 cm hadde slukt en Jackpot-skalle fiska bak en stor VK1-flasher på ca 30 fot.

Det gikk bedre for Munken som hadde med seg to godkjente inn og også fikk tre vildfisker på 70-75 cm. Team Bull melder at Micke fikk to laks på 3,5 og 6 kilo. 

Skikkelig tregt i dag, men deilig at vi ihvertfall fikk én fisk. Nye muligheter i morra. Da er det meldt mer vind, men det er helt ok så teamet får fiska seg inn i dårligere vær også. 

Ingen kommentarer: