lørdag 22. juli 2023

Fine ørreter på Tyrifjorden

STORØRRET:
Undertegnede med ørret
på 78 cm og 6,2 kilo.

Fredag var jeg så heldig å få være med Aleksander Abrahamsen ut på Tyrifjorden, og Mr Troutman leverte - to fine ørreter.

Vi gikk ut fra Vikersund rundt kl. 09. Målet var klart som vanlig: Diger ørret. Satte ut en miks av agnfisker i Aleksanders egenproduserte agnskaller, Troutman Skallen fordelt på overflata og i dypet på riggene. Veldig fine farger, finish og gange på disse skallene.

Værgudene var snille med oss med rolige fiskeforhold. Det var stille frem til rett etter kl. 11. Da fikk vi en flott ørret på snaut 79 centimeter i overflata. Fisken ble raskt fotografert og fikk svømme videre. Vi anslo vekta til oppunder fem kilo. 

Aleksander med
bredt glis og ørret
på 79 centimeter.


Vi hadde noen uunngåelige gjedder etter agnene utover dagen og et kroksett som var dratt ut av en agnfisk. Så rundt kl. 18 smalt det til skikkelig på taket. Dette var en ørret med trøkk i. Flere hopp på lang line, utras og stanging. Denne fikk jeg gleden av å fighte. 

Fisken satt dårlig, men vi fikk den i håven til slutt. Da løsnet krokfestet. Noen ganger er det lov å ha litt flaks. Også denne ørreten lot seg lure av en agnfisk i egenprodusert Troutman-skalle. Stor jubel i båten, selvsagt. Ørreten var litt kortere enn den første, 78 centimeter. Den hadde bedre kondisjon, brei og fin over ryggen. Derfor tok vi oss tid til å veie den forsiktig før den svømte raskt videre. Ørreten dro vekta til 6,2 kilo og et par breie glis bredte seg. Det er noe magisk når ørreten bikker sekskilosgrensa. 

Vi fiska videre nesten inn i mørket, men resten av kvelden var preget av ganske kraftig vind ei stund og dårlig bett. Vi fikk en tynn ørret på 59 centimeter helt på slutten. 

Uansett en knalltur på nesten ti timer. Det er jo helt greit når man blir belønna med to ørreter av grovt kaliber. Vi koste oss også med rikelige mengder grillpølser, kaffe, sjokolade og masse fiskeprat. 

Les mer om: Tyrifjorden | Ørret | Agnfiske

Ingen kommentarer: