onsdag 14. mars 2018

Ny fin kveite tatt i Vesterålen

PERSONLIG REKORD:
Atle Veddegjerde med
kveite på 152 cm. 

Kveitene fortsetter å bite i Vesterålen. Forrige helg tok en gjeng fra Østlandet en tredagerstur til Vesterålen Fishing i Klo på jakt etter skrei og kveite. Det ble full klaff og ny personlig rekord.

Atle Veddegjerde fra Hønefoss var den som hadde best fiskelykke. Han forteller til meg at de fikk bra med skrei på grunntopper utenfor Anda fyr. Atle gikk litt lei og bestemte seg for å gå etter kveite. Han hadde fått råd om å prøve en blå gummijigg montert i et Giant Jighead av Dave Telen, en av innehaverne av Vesterålen Fishing.

Les også: Gode råd for kveitefiske

Det skulle vise seg å være et godt råd. Jiggen ble sluppet ned på ca 40 meters dyp, og plutselig var det bom stopp. Ei kveite hadde latt seg lokke til hugg.

- Den gikk rett ut på dypere vann og stoppet på ca 70 meter. Det var blytungt å få den opp. Jeg pumpet den opp så hardt jeg kunne. Min erfaring er at krokfestet blir dårligere fort med så stor kveite, sier Atle Veddegjerde på telefon til meg.

Kveita ble veid til ca 40 kg og ny personlig rekord var sikret.

Vesterålen Fishing er tydeligvis et populært sted i Hønefoss. Nylig var Terje Thon med flere der på skrei- og kveitejakt. Det endte med en enda større kveiterekord og det kan du lese om her.

Les også: Kveite på dupptrolling
Les mer om kveitefiske | Slik finner du kveita | Riktig utstyr | Enkle knuter
Lik og følg oss på Facebook: @teampropell


Ingen kommentarer: