onsdag 14. mars 2018

Trippelhugg på laks: 15, 15 og 10 kg

LAKSELYKKE:
To finner og to russere med lakseflagget
 heist i bakgrunnen. Laksene (f.v.) ble veid 

i båten til 15, 15, 5 og 10 kg. 
 Foto: Per Sjøstrøm, Verona Sportsfiskeri 

Laksefisket i Østersjøen er helt fantastisk i år. Akkurat nå foregår et kurs i trolling (moderne dorgefiske) med agnfisk på Bornholm med flere båter og fiskeguider fra Finland, Sverige og Danmark. Og for en start kursdeltagerne fikk.

Fiskeguide Per Sjøstrøm hadde i dag med seg den finske agnfiskspesialisten Lassi Sorri og to finske og to russiske kursdeltagere i sin båt. De satte kursen fra Bornholm og over i svensk farvann utenfor Kåseberga. Små agnfisk i form av lauer ble rigget i Jackpot-agnskaller bak flashere (store lokkeskjeer) og hengt etter båten i forskjellige dybder for å lokke laksene til hugg. Og det fungerte.

Ved 15-tiden meldte Per Sjøstrøm om rått fiske til meg. Da lå fire lakser i båten med vektene 15, 15, 10 og 5 kg.

- De tre største fiskene kom i et trippelhugg, skriver Per Sjøstrøm.

Han skriver også at de to største fiskene tok på 40 og 50 fots dybde. 10- og 5-kilos fiskene tok i overflaten. Sjøstrøm-båten fikk i tillegg 2 lakser til.

De to andre Wildwater-båtene som var ute fikk også lakser. Kapteinene Andreas Ander og Lasse Hedberg fikk 4 lakser hver. De hadde med seg de finske agnfiskspesialistene Mika Kärkkäinen, Tomi Kolsi og Rami Pajukoski.

Kjempefisket etter laks i Østersjøen nå lover godt for fiskekonkurransen Trolling Master Bornholm som arrangeres 2.-5. mai med utgang fra Tejn havn. Team Propell bestående av Tom Høgseth og Tord Fladeby er klare, og vi gleder oss stort.

Team Sofia: Slik vant vi Trolling Master Bornholm
Lik og følg oss på Facebook for fiske- og båtnyheter: @teampropell

Under kan du se sjøørret jakte agnfisk under vann:

Ingen kommentarer: