tirsdag 17. oktober 2023

Seier i nordisk mesterskap i trollingfiske


Stang inn igjen i konkurranse. Det er så man må klype seg i armen.

13.-15. oktober gikk nordisk mesterskap i trollingfiske (Sunnanåträffen) av stabelen i Vänern med utgangshavn i Mellerud. Det deltok 78 team. Vi fisket etter laks og ørret. I år som i fjor stilte Tord Fladeby (Team Flaks) og jeg sammen som Team Onkel og Engelhardt. 

Vi dro nedover allerede på kvelden mandag 9. oktober og fikk oss en kort testfiskedag tirsdag. Hadde fått tips av trollingfiskere om et område hvor det var tatt en del fisk nylig. Slik informasjon er gull verdt, og vi startet fisket der. 

Det var meldt mye vind og vi skulle lete opp fisk så bak de ti stengene hang det wobblere, og vi kjørte fort. Det var rett medisin for vi fikk to fine ørreter og hadde flere hugg. Nå hadde vi et utgangspunkt for hvor vi skulle fiske.

TESTFISKE:
Tord med den veldig fin
ørret på 83 cm. 

Onsdag og torsdag blåste bort, men fredag startet konkurransen. Det var mye vind fra sør og konkurranseledelsen bestemte at båtene måtte være i havn til kl 13. En veldig kort fiskedag, men vi dundret ut til det samme området og satte stengene med wobblere. Vi hadde kanskje fire stenger ute før vi hadde fisk på kroken og vi fikk håvet en laks på rett over 3 kilo. Stor jubel.

BRA FANGST: 
En laks og tre ørreter
første konkurransedag.

Vi søkte rundt i ca 3 knop. Vi fant områder med jagende fisk uten at vi fikk dem til å ta. Da det nærmet seg en time igjen før vi måtte kjøre til havna, søkte vi oss tilbake til området hvor vi hadde sett jaging. Endelig kom det et forløsende hugg. Fisken ble kjørt hardt og kom raskt i håven. Vi kjørte på kryss og tvers i samme området og fikk to ørreter til. Fiskene veide 5000, 3675 og 3375 gram. Dette sikret oss ledelse etter første dag.

ØRRET:
Fisken veide 4 kilo
og ble tatt siste
konkurransedag.

Lørdag blåste det for mye, men søndag ble det igjen fiske fra kl 08-15. Vi dundret ut til samme området igjen. I løpet av dagen fikk vi to ørreter på 4085 og 3080 gram. Det var flere team som pustet oss i nakken etter første dag, så spenningen var stor på premieutdelingen. Det holdt hele veien og vi økte ledelsen og vant nordisk mesterskap. Veldig gøy at norske A-Team tok 2. plassen. Gratulerer!


Samarbeidet mellom Tord Fladeby og meg fungerte optimalt i båten. Han er en meget dyktig fisker og vi fisket veldig effektivt med ti stenger. Det er en forutsetning for å lykkes. Vi var raskt på vei tilbake til samme punkt når vi hadde hatt hugg, og det kan være helt avgjørende. Takk for samarbeidet, Tord.

Må få takke Melleruds trollingklubb for et veldig bra arrangement med flotte premier, god konkurranseledelse, middager på kveldene osv. Helt topp. De samler også inn mye penger til smolt som settes i Vänern. 

PS: Dette er bakgrunnen for teamnavnet Onkel og Engelhardt. Tord Engelhardt Fladeby er kompis av min nevø Stian Berntsen. Derfor begynte Tord å kalle meg onkel. 

Om du lurer på hvordan hurtigtrollingen fungerer så beskrives det godt av Henrik Lindgren her.

Les mer om: Ørret | Fiskekonkurranser | Vänern