søndag 28. juni 2020

Team Flaks vant Fiskefesten



Kraftprøven Fiskefesten i Rendalen er over, og Team Flaks fra Fetsund tok seieren i klassen «mest fisk sjø». Teamet består av pappa Tord og sønnen Aksel (10).

Fiskekonkurransen gikk over nærmere to døgn – fra fredag 26. juni kl. 13.00 til søndag 28. juni 2020 kl.10.00. Det var kun ørret som telte. Fiskerne kunne velge mellom fiske med båt i Storsjøen og fra land i Mistra.

Team Flaks stilte i år som i fjor i sin egen båt, og de hadde kun en ordentlig pause på 5-6 timer hvor Tord sov litt. Fetsund-gutta konkurrerte mot flere skarpskodde trollingfisketeam bestående av to voksne, og det gjør ikke prestasjonen dårligere.

STORFISKER:
Aksel Fladeby med
 tellende ørret under
Fiskefesten.

Da Tord og Aksel hadde fullført nærmere 40 timers fiske hadde de fått 25 ørreter over minstemålet på 42 centimeter. Dette ble omregnet via fast K-faktor på 1,2 til 37,2 kilo. Det ga en ganske klar seier over Team Fjørfalken bestående av Arild Falkfjell og Gunerius Bakke fra Hamar. De fikk 23 ørreter som ble beregnet til 32,4 kilo. Tredjeplassen knep Team Herten bestående av Jan Roger Haugen og sønnen Jon Arne (13). De fikk 20 godkjente ørreter beregnet til 28,6 kilo.

1. premie i «størst fisk sjø» gikk til Ingar Lombness med en ørret på 84 cm og 7,1 kilo. 1. premie «mest fisk elv» gikk til Lars Gangås med 4 ørreter på til sammen 7,45 kilo. Gratulerer til alle sammen.

I fjor tok Team Flaks 2. plassen i Fiskefesten. I år gikk de altså helt til topps.

- Hvordan er følelsen, spør jeg de to på telefon da de er på vei hjem søndag kveld.

- Helt nydelig, svarer de to i kor.

- Hva var det beste med helga?

- Det var å ha det så hyggelig, svarer Aksel (10). Gutten som er kjent for det store smilet.

Dette er den tredje seieren Tord og Aksel har i trollingfiskekonkurranser i år. Først vant de på Tyrifjorden i mai. Så knep de seieren i 1. runde av Gjesværcupen på Mjøsa i juni. Jammen klinte de ikke til med seier også i Fiskefesten. Det er nok ikke bare flaks!

Komplett resultatliste finner du her
Les mer om: Fiskefesten | Fiskekonkurranser | Ørret