torsdag 29. november 2018

Nå kan du skaffe deg en brukt Anytec 1221



Bader du i penger og liker oppmerksomhet? Da bør du slå til nå. På Blocket ligger Anytecs flaggskip 1221 til salgs som bruktbåt. Skjønt brukt og brukt. Ifølge annonsen har båt og motorer gått bare 35 timer.

Hva koster så denne herligheten? Prisen er satt til 5.495.000 svenske kroner. Det er inkludert 4x400 HK Mercury racingmotorer. Du kan selvfølgelig trekke fra litt på kursen om du får lønn i norske kroner, men moms må du uansett ut med om du vil ta båten til Norge.

Spesifikasjoner Anytec 1221 SPD:

  • Årsmodell: 2017
  • Lengde: 11,7 meter
  • Bredde: 3,3 meter
  • Dyptgående; 0,72 meter
  • Tankkpasitet: Ca 1500 liter
  • Vekt: Ca 4600 kg uten motorer
  • Les mer hos Anytec
  • Kilder: Annonsen på Blocket og Anytec

Bra eller dårlig kjøp, tenker du kanskje? Det er vanskelig å vurdere, ifølge Hamnen. Anytec har nemlig ikke gått ut med noen offisiell pris på båten som ny, ifølge nettstedet.

Uansett kan du ha med deg hele 9 personer om bord i tillegg til kapteinen, og farten er oppgitt til å være opp mot 70 knop.

Om dette blir litt dyrt så skal jeg selge en Karnic 2050 som er like fin til kos som til fiske. Den er langt billigere kan jeg love, og du kan lese om båten her og se en liten film under.

Lik og følg gjerne @teampropell på Facebook
Les mer om: Båter | Båttester

søndag 25. november 2018

Nye Toby Magnum og Ismo Qwack



Måtte en tur innom Villmarksbutikken på Jessheim lørdag og kikke litt. Jammen ble det ikke litt mer å fylle slukboksene med. Var 50-60 prosent på alt av fiskeutstyr, og da ble fristelsen for stor.

Denne gangen ble det noen Toby Magnum, 60 gram som jeg har fått både laks og digre sjøørreter på før. En av mine favoritter. Fylte også opp med noen Ismo Qwack fra Gladsax Fiske. Har mest Ismo Magnum fra før, så det passet fint med noen litt mindre sluker. Ismo er også en av mine favoritter til trolling etter laks og ørret.



I tillegg ble det en Westin Crazy Daisy-kveitejigg i fargen cola. Denne er 27 cm lang og veier 400 gram. Fargen er en av mine favoritter etter kveita.

Les mer om fiskeutstyr

fredag 23. november 2018

Fikk kjempelaks på Vänern

Foto: Tommy Nerstrand, Dalsland Fishing

Tommy Nerstrand pleier å guide opp digre lakser til kundene sine, men enkelte ganger får han muligheten til litt stangbøy selv også. Torsdag var en slik dag. Kundene han skulle ha meldte avbud,  og Tommy var ikke sein med å ta seg en tur ut på Vänern på egenhånd.

Han gikk ut fra Tösse, og ved 09-tiden satte han stengene med lauer i agnskaller som han som regel alltid gjør. Ingenting skjedde til tross for måkedykk og fine forhold, men ved 12-tiden smalt det skikkelig. En laue i en grønnfarget UV-agnskalle av typen Jackpot fisket 6 meter ned på dypriggen ble for fristende for en diger laks.

Tommy forteller at fisken gikk dypt nede under båten.

- Jeg merket ganske snart at det var en storlaks da fisken dro i vei dypt og skrått utover bak båten, sier Tommy til meg.

- Fighten tok 20 minutter, og laksen var tung å håve da jeg var alene. Jeg måtte løfte den med skaftet rett opp.

- Ble det noe jubel da du hadde sikret denne pluggen?

- Yes! Da laksen havnet i håven ble det et «tjohoooo» som kunne høres helt til Fogdens fyr utenfor Åmål!

Gullspånglaksen var 92 cm lang og veide hele 10,2 kilo.

- Hvor mange blankfisker over 10 kilo har du på Vänern?

- Jeg har personlig 3 lakser over 10 kilo, og har guidet opp over 10 lakser over 10 kilo. Ørretrekorden er på 11,050 kg og den tror jeg at jeg fikk i 2004, sier den erfarne fiskeren.

- Kan du gi Team Propells lesere dine 3 beste råd for høstfiske etter laks og ørret på Vänern? 
  1. Følg med på måkedykkene. 
  2. Dra ikke fra et hett område før du har fisket over plassen grundig. Fisken spiser ikke hele tiden, og når den setter i gang skal du være på plass. 
  3. Kjør ikke båten i sirkler, men sving helt rundt når du har fått fisk og legg rette spor over hotspotene. Jeg synes man fisker bedre da, ihvertfall med agnfisk. 
I tillegg til å være fiskeguide er Tommy Nerstrand prosjektleder for «Lax i Vänern». Dette prosjektet er tvingende nødvendig da fangstene av laks og ørret i Vänern er nedadgående. Det må settes ut betydelige mengder med laks og ørret som det kan fiskes etter. All villfisk i sjøen er fredet og man kan bare ta med seg ørret og laks som er minst 60 cm lange, og som har fettfinnen klippet.

Les også: Slik lykkes du med trollingfiske på Vänern

Prosjektet skriver på sine hjemmesider: - Det långsiktiga målet är 90,000 smolt per år och i år 2018 har det satts ut ca 82,000 smolt! Det är Laxfond Vänern som tagit ett extra stort krafttag och sätter ut betydligt mer än de senaste årens 55,000 smolt/år. 

Også fiskeklubber og foreninger rundt Vänern setter ut laks og ørret i sjøen. Du kan lese mer om antall fisk, og hvor de er satt ut, på Outdoor.

Ukjent med hva trollingfiske (avansert dorgefiske) er? Sjekk ut dette

Lik og følg gjerne @teampropell på Facebook
Les mer om: Laks | Ørret | Vänern

Under kan du se en liten film av kjempefangsten til Tommy Nerstrand: 

søndag 18. november 2018

Superfiske på Vänern

STORLAKS:
Stefan Öhlin med laks på 9,3 kilo.

Alle foto: Team JS

Lørdag gikk trollingfiskekonkurransen Åmål Trophy av stabelen med utgangshavn Åmål. Rekordmange team møtte til start og hele 58 båter satte avgårde ut på Vänerns vidder lørdag morgen.

Team JS bestående av Jimmy Olsson (24) og Stefan Öhlin (52) fra Arvika satte Jimmys Rocad 560 i full fart over Dalbosjøen mot Ekenäs-siden. Etter 45 minutters båttransport satte de sine 10 stenger med lauer og startet fisket. Både valg av sted og fiskemetode viste seg å være et sjakktrekk.

- Vi fikk en drømmestart da vi hadde en laks på 9 kilo i båten på de første 30 minuttene. Vi skrek av glede og kjørte tilbake mot samme flekk. På vei dit fikk vi en ørret på 67 cm. Da vi kom til eksakt samme sted som vi fikk den første laksen så skrek det til i ei snelle igjen. Vi fikk en laks på 9,3 kilo, og da hadde vi fisket i en og en halv time. Det kunne jo knapt være sant, skriver kaptein Jimmy Olsson til meg.

Teamet fortsatte å snurre rundt i samme området og lyktes å få to ørreter til på 72-74 cm. Dermed knuste de konkurrentene og kom inn med 5 blankfisker til innveiingen. Totalvekten var imponerende 30,26 kilo. De to største fiskene var lakser på 9,3 og 9 kg. Teamet fikk også tre ørreter på 4,5, 4,3 og 3,1 kilo.

NESTEN FULL POTT:
Team JS' vinnerfisker. Det er 4 ørreter
der, men flere er dekt av laksen
på 86 centimeter. 

- Vi fisket med lauer og Salsa-agnskaller. Nesten alle stenger i overflaten og 30-50 gram bly. Best fungerte chrome-skaller i ganske skarpe farger, skriver Jimmy.

- La dere noen spesiell plan for dagen, og hadde dere prøvefisket?

- Vi kjenner noen som fisket veldig bra der for to uker siden. Etter det hadde vinden vært veldig hard fra sør og sørvest hele uken. Vi var ganske sikre på at byttefisken hadde blåst dit, og der det finnes byttefisk der bruker det alltid å være storfisk i nærheten, skriver Jimmy til meg.

- Jeg var i området for en uke siden og fikk en ørret og mistet to fisker, så jeg visste at det var fisk i området.

- Hvilken fart kjørte dere i, og hva var temperaturen i vannet?

- Vi kjørte litt fortere enn vi pleier siden det var ganske varmt i vannet. Lå mellom 1,8-2 knop. Vanntemperaturen var 9,2-9,4 grader. Ellers på våren og høsten kjører jeg i 1,5-1,7 knop.

- Fisker dere sammen ellers, og hvilke konkurranser pleier dere å delta på?

- Stefan og jeg har fisket mye sammen på fritiden, og siden vi tenker ganske likt er det alltid morsomt å fiske sammen. Vi planlegger å være med så mye vi kan på konkurrranser i fremtiden, samt satse på SM-serien neste år, skriver Jimmy.

KNUSTE ALLE:
Jimmy Olsson (t.v.) og Stefan
Öhlin i Team JS. 

Dette er Jimmys første år med egen båt på Vänern, og det første året han satser på trollingfiske etter laks og ørret. Han forteller at Stefan har konkurrert mye før under teamnavnet Lasse Stefans.

- Hva synes du om arrangementet?

- Jeg synes konkurransen var veldig bra lagt opp. Det fungerte veldig fint før start og etter at man hadde levert inn fisken.

Les også: Trollingfiske fra A til Å

Konkurransen Åmål Trophy ble startet av Henrik Baghera Gustafsson for fire år siden.

- Dette var tredje gangen vi arrangerte Åmål Trophy og i år kjørte vi konkurransen sammen med Melleruds Trollingklubb som har bidratt med fantastisk hjelp, skriver Henrik Baghera Gustafsson til meg.

Han har fått opplyst at det ble nytt Vänern-rekord i konkurranser med en gjennomsnittsvekt på hele 5,5 kilo per innveid fisk.

- Det ble veid inn 50 fisker som var fordelt på 25 lakser og 25 ørreter, skriver Henrik.

- Har antall deltagere økt?

- Første året i 2015 tror jeg vi var 26 startende team. I 2016 var vi 34. I 2017 ble ikke konkurransen arrangert og i 2018 var det 58 team.



Sannsynligvis ble det ekstra mange deltagere i år da førstepremien til teamet med høyest totalvekt var hele 15.000 SEK.

- Det er ikke sikkert det blir like høy premie hvert år. Det kommer an på sponsorene våre, skriver Henrik Baghera Gustafsson.

Ut fra det jeg leser fra både svenske og norske deltagere så er det et stort ønske om at konkurransen fortsetter, og det er nok ikke umulig at Team Propell også tar turen i 2019.

Lik og følg gjerne @teampropell på Facebook
Les mer om: Laks | Ørret | Vänern

Under kan du se en film fra starten av konkurransen laget av Jonas Nyman fra Åmål: 


torsdag 15. november 2018

Arild Falkfjell har fått 205 ørreter på Mjøsa i år


PUNDING: Arild Falkfjell med ørret
over 6 kg tatt under Vårdreggen arrangert
av Hamar Fiskerforening.

Foto: Arild Falkfjell

Mange mjøsfiskere har sett Arild Falkfjell (49) streame ørretfighter og hva han har fått fiskene på direkte på Facebook. Men hvordan klarer han å få så mye fisk? Det er mange som fisker bra på Mjøsa, men Arild har tross alt bare 3 års erfaring med trollingfiske. 

Arild som bor på Hamar gikk rett på sak, og fortalte velvillig da jeg nylig snakket med ham på telefon. For deling av informasjon er noe han er veldig positiv til, og han godtar alle forespørsler om vennskap fra fiskere på Facebook

- Jeg flyttet til Hamar i 2002, men kom ikke i gang med mjøsfisket før etter 13 år. Fikk høre at det var vanskelig å få fisk på Mjøsa. Jeg startet sommeren 2015, da jeg kjøpte en Hansvik 18 sammen med en kompis som hadde fisket en del på Mjøsa. Vi fikk ikke så mye fisk det første året, og det var mest jeg som brukte Hansviken. Jeg bestemte meg for å selge motorsykkelen og kjøpte så en Beneteau 650.

JULI-FISK: Ørreten veide over
5 kg og falt for en Tasmanian Devil.

 Foto: Arild Falkfjell

Fra 2016 var det fullt kjør og Arild logget 340 fisketimer ute på Norges største innsjø. I 2017 fisket han 360 timer, og i år regner han med å ende på ca. 400 timer. 

- Jeg vil berømme miljøet i Hamar Fiskerforening som deler mye informasjon. Åpenheten er stor, og det er et fåtall som slår ihjel all fisken. Flere og flere setter ut mer fisk. 

- Har du drevet med annet fiske før?

- Ja, jeg har fisket laks, sjøørret og en del i fjellvann. 

Arild Falkfjell er ikke så veldig opptatt av elektronikken og kjører med et ganske enkelt ekkolodd, et Raymarine Dragonfly. Han forteller at han bruker wifi og deler til en iPad i tillegg, slik at han har to skjermer.  

- Det er viktig å lære seg å bruke det ekkoloddet man har. Man bør ikke kjøre ekkoloddet støyfritt etter min mening. Da fjerner du mye informasjon. Du ser ikke for eksempel ikke strømfårer så lett, sier Arild.

Mjøsa-veteraner: Slik finner du storørreten

Han forteller at han låser ekkoloddet på 40 meter fordi alt under det er uinteressant. 

- Hvordan har du lyktes så godt med fisket, du er jo ganske fersk?

- Jeg fisker mye. Du må være villig til å flytte på deg. Jeg følger etter både byttefisk og større fisk. Følg godt med når du fisker, se hva andre båter gjør. Jeg fisker ofte ved og gjennom strømkanter. 


FAVORITT-WOBBLER:
Denne storørreten falt for en Velho.

Foto: Arild Falkfjell

Arild sier at mange fisker veldig nært land på natta på vår og sommer. I år fisket han mye godt ute i fjorden ved strømfårene, og hadde suksess med det. Han forteller også at du må gi det tid når du har funnet et område som er interessant. 

- I år har jeg komprimert områdene jeg fisker på. Når jeg finner et område som er interessant, så fisker jeg der lenge. 

Arild forteller at han fisker over større områder på høsten enn vår og sommer. 

- I år var fisken mer spredt på høsten enn den var på vår og sommer. 

Han forteller at han gikk ned på størrelsen på wobblerne og har fisket med 9-11 centimetere i år. Han fisket også mer med wobblermerket Velho.

Det har fungert godt for å si det mildt. Se bare på disse resultatene: 
  • Seier i en lokal fiskekonkurranse natt til 1. mai med mest fisk.
  • Seier i Vårdreggen til Hamar Fiskerforening med mest fisk og størst fisk.
  • Nummer 5 i Storsjødreggen, en sjø han aldri hadde fisket i før.
  • Seier i røyetreffet til Norges Trollingforbund på Randsfjorden sammen med Stig Lombness
  • Seier i Trollingfestivalen (mest fisk) til Øvre Romerike Trollingklubb.
  • Seier i Høstdreggen til Hamar Fiskerforening med mest fisk, og sammenlagtseieren på Vår- og Høstdreggen. 

- Hvordan har du tilegnet deg kunnskapen din?

- Jeg stiller masse spørsmål og leser det andre skriver. I år løsnet det ordentlig. Det å dele informasjon er veldig viktig for å lære Mjøsa å kjenne. Derfor deler jeg så konkret som mulig selv når andre spør. Om du deler 10 tips og får 1 tilbake så har du vunnet noe.

- Hvilke er dine favorittwobblere?

- Rapala og Velho. Fisker også med Tasmanian Devil, VK Dying Minnow og Apex. Bruker også en del sluker. Jeg synes det er veldig morsomt å fiske med gamle sluker, gjerne kobberskjeer. 

Han forteller at han ikke fisker med agnfisk. Han har alltid har én stang ute som han eksperimenterer med, mens han kjører mer safe med de tre andre stengene. For ordens skyld: På Mjøsa er det tillatt å fiske med inntil fire fiskestenger.  

Les også: Wobbler- og slukfavoritter

- Hvordan velger du ut fiskeplass og strategi for dagen når du drar ut?

- Jeg liker å utforske nye områder. Jeg er generelt nysgjerrig og har lagt en plan på forhånd om hva jeg skal fiske med. Men lyset kan jo være annerledes, og da endrer jeg. På dagtid fungerer det etter min mening like godt med en lys kontrast som en mørk kontrast mot himmelen. Mange sier at man skal bruke mørke farger når det er tungt vær og dårlig lys, men i år har jeg gjort det litt motsatt.

 - Jeg fisker mye med dyprigger om sommeren også utover natta. Ihvertfall frem til kl. 24. Gjerne helt ned til 9 meter med to stenger. På natta kjører jeg gjerne én stang på 5-7 meter og 3 i overflata.

Om du synes du trollingfiske-begrepene er vanskelige å forstå, så finner du masse informasjon i dette blogginnlegget.  


MEST FISK:
Det ble seier i Høstdreggen arrangert
av Hamar Fiskerforening.

Foto: Jens Edgar Haugen

Arild forteller at han diskuterer mye fisking spesielt med Stig Lombness og Gunerius Bakke i Hamar Fiskerforening, men han snakker også med mange andre. Han forteller at det er mange som deler tips om hva som fungerer og ikke.

- Kjør aktivt. Gnu på områder som er interessante og vær fleksibel. Du må ha tro på at du kan få fisk, ellers lykkes du ihvertfall ikke. Slapp av og kos deg. Turen må være målet. 

- Fisker du veldig forskjellig på vår, sommer og høst?

- Bruker wobblere på våren, Tasmanian Devil og Dying Minnow i juni og halve juli. Apex i slutten av juli og til september. Fisker så mest med wobblere igjen fra oktober. Det viktigste er at det du fisker med fungerer og går fint i den farten du fisker, sier Arild.

- Dine beste råd til en nybegynner?

- Vær nysgjerrig, vær oppsøkende, spør andre og se hva andre fiskere gjør. Er du erfaren så ikke tro at du kan alt. Og husk at du ikke trenger å ha det dyreste ekkoloddet for å lykkes. 


FANGSTRAPPORT I 2018:
Arild Falkfjell forteller at han setter ut
ca 90 prosent av fisken. 

Punding er ørret over 6 kg. 
Munk betyr bomtur. 

- Hvilken fart fisker du i?

- I mai prøver jeg å holde meg under 2 knop. I starten av mai ned mot 1,6 -1,8 knop. Gjerne litt saktere før det lysner helt. På sommeren kjører jeg Tasmanian Devil og Dying Minnow fra 2,2-2,5 knop. Om det ikke hugger da kan jeg av og til øke farten til 3 knop med Rapala Scatter Rap, Velho eller Scooter Minnow. Om høsten kjører jeg i 2-2,2 knop. 

Les også: De beste tipsene for storørret på Mjøsa

Arild forteller også at han kjører saktere enn de fleste i perioder. I august kjørte han sakte med Apex-er på 3, 4,5 og 5,5 tommer, og fikk fisk på alle de forskjellige størrelsene. Farten var maks 2 knop. Gangen på agnet er mye viktigere enn farge og form, understreker Arild. 

- I år har jeg hatt så mye stang inn at jeg tror aldri dette vil skje igjen. Jeg vil fortsette å være ydmyk og lære.

Lyst til å prøve trollingfiske? Sjekk denne båten

PS! Om du likte dette blogginnlegget så må du gjerne like og følge Team Propell på Facebook. Vil du ha innleggene fra bloggen øverst i Facebook-feeden din så klikk på følger-knappen på Facebook og velg «se først».

Les mer om: Mjøsa | Ørret


tirsdag 13. november 2018

Solgt: Trollingrigget Karnic 2050 selges



Oppdatert 28. mai 2019: Båten er solgt. 

Trefotssyken har rammet meg, og jeg vurderer å selge min meget velholdte trolling- og familiebåt. Båten er spekket med elektronikk fra Raymarine, og er en meget velholdt 2007-modell. Bør sees!

Ønsker å selge båten komplett med alt utstyr og Svela-tilhenger (B26X). Dette er en av markedets mest anerkjente hengere. Her er det bare å sette båten på vannet og begynne å fiske. Prisen er satt til 350.000 for alt med tilhenger.

På hekken sitter en 140 HK Suzuki firetaktsmotor, 2008-modell som ble kjøpt ny som overligger i 2009. Motoren har gått ca 1500 timer, men mesteparten av tiden i lav dorgefart (1,5-3 knop) og dette tåler motoren godt (målt til 1234 timer i 2017). Disse motorene tåler mange tusen timer ved slik bruk. Motoren har hatt service på verksted alle år bortsett fra ett hvor jeg tok olje- og giroljeskift og skifte av filtere og smøring selv. Impeller ble byttet i 2015. Båten har blitt polert hvert år.

FERDIG RIGGET FISKEMASKIN:
Karnicen ble betydelig oppgradert 

høsten 2016. 

Båten har nesten bare gått i ferskvann, og har stått innendørs på tilhengeren når den ikke har vært i bruk. De to siste årene har den ligget på Oslofjorden i ca en måned.
Hele ekvipasjen med tilhenger, full tank og utstyr om bord veier ca 2000 kg.

Båten ble betydelig oppgradert med Raymarine-utstyr høsten 2016. Da ble også alt det elektriske gått over og byttet delvis ut av kyndig person som driver med dette profesjonelt. Putene og stoffet som kler veggene i kabinen er fine. Ingen svertesopp. Båten har stått lagret innendørs i oppvarmet lokale hver vinter, og også deler av sommeren.

Kategori B-offshore skrog og 18 graders v-bunn gjør at båten går veldig fint i hard sjø.

TO SKJERMER:
eS128 (12 tommer) og eS97 (nitommer). 

Båten er spekket med utstyr hvor det meste var nytt høsten 2016:

* eS128, tolvtommers kartplotter med chirp ekkolodd og downvision (ny høsten 2018)
* Raymarine CPT-100 hekksvinger med CHIRP og downvision til eS-serien.
* eS97, nitommers kartplotter og innebygget 600 watts ekkolodd
* CP 200 CHIRP sidevision ekkoloddmodul
* CPT 200 sidevision hekkmontert svinger
* Raymarine Quantum trådløs chirp-radar (ny høsten 2018)
* Evolution autopilot med S100 fjernkontroll. ACU 100 control unit til autopilot. Denne autopiloten er knallgod
* RF-basestasjon for trådløs fjernkontroll og S100 trådløs fjernkontroll til autopiloten
* P70r autopilotbetjeningsenhet med hjul til å dreie på
* Ray 60 VHF. Denne mottar også AIS-signaler fra andre båter slik at de vises på kartplotter
* To VHF-antenner på taket hvor den ene er koblet til VHF og den andre til AIS-sender
* AIS 650 sender og mottaker. Dette gir ekstra sikkerhet siden du faktisk sender din posisjon til andre båter og de kan se deg på sin kartplotter i realtid
* Ny Baystar-styring i 2017
* Eberspächer D4 dieselvamer (4000 watt) montert av Mjøsservice. Egen dieseltank. Tre utblåsinger: Ett ved beina til fører, ett mot vindu og ett i cabin (2011)
* Halv og hel kalesje. Helkalesjen er nesten ikke brukt. Med den får du tak over hele akterdekket og kan også bruke akterdekket til overnatting, eller bare kose deg med varmen fra 4000 watts-varmeren om været er dårlig. Det er bakvegg til halvkalesjen så du sitter varmt og skjermet for vind
* To hvite putesett til akterdekket. To store solputer og to mindre sitteputer. Puter til å ha oppå lagringsrom/fiskekummer
* Hydraulisk styrte trimflaps
* 135 liters fast bensintank
* 45 liters ferskvannstank med dusj bak
* To batterier med bryter (nye i 2016)
*Vindusvisker styrbord side
* Rustfritt stangorgel med 8 stangholdere på taket. Spesialtilpasset båten og meget pent utført.
* To rustfrie gimbal-mounts til Scotty-rigger. Disse er spesiallaget og skrudd i dypriggene. Festene settes rett ned i fiskestangholdere og kan derfor enkelt fjernes
* 6 stangholdere akter til transport. Disse sitter på to bøyler og kan lett skrus av når båten brukes til feks bading
* 2 Scotty propack 1116, elektriske dyprigger til fiske på dypet. Nye i 2008. Det har aldri vært problemer med disse
* 2 Big Jon planerboardsneller festet i rustfritt stangorgel
* To kraftige LED-lys montert i stangorgel som lyser opp akterdekket (nye i 2016)
* Elektrisk lensepumpe (ny i 2016)
* Hydraulisk styring med pressede koblinger
* 4 fendere, tauverk og dregg
* Fish Hawk X4D er montert og kan medfølge mot et pristillegg

KLAR TIL PRØVEKJØRING:
Båten er nå tatt opp på henger og kan 

prøves etter avtale. 

Spørsmål: Ring 97066340

Du kan se fiskefilmer hvor båten er med her og her
Her kan du lese om oppgraderingen og riggingen av båten

mandag 12. november 2018

Fikk fem tunfisker på fem dager



I høst har det pågått forskningsfiske etter blåfinnet tunfisk i Danmark og Norge. I dansk farvann i Skagerrak lyktes det å fange, merke og slippe løs igjen hele 91 tunfisker. I Norge lyktes det å merke 2 tunfisker utenfor Øygarden ved Bergen.

Over kan du se en actionpreget film laget av svenske Team Darwin som deltok i det danske merkingsprosjektet. Her får du virkelig se hvor sterke disse fiskene er.

Målet med forskningsfisket både i Danmark og Norge var å merke tunfisker med diverse sendere for å lære mer om vandringsmønstre og annet. Sportsfiskere fisket tunfisken med stang og forskere merket fisken.

Her kan du lese alle våre saker om tunfisket

søndag 11. november 2018

Dette foredraget bør du få med deg

FLOTT FISK: Martin Sethman
med en Gullspång-laks fra Vänern
på 10,1 kilo i 2011.

Foto: Martin Sethman

Lørdag 1. desember kommer Martin Sethman til Øvre Romerike Trollingklubbs julebord og holder foredrag. Er du nysgjerrig på trollingfiske (avansert dorgefiske) på Vänern og Østersjøen så bør du benytte denne sjansen. Martin er en av nordens mest erfarne trollingfiskere, så her blir det mye å lære.

Julebordet arrangeres på Bøn klubbhus, og er åpent for alle. Det starter kl. 18.00 og varer til kl. 02. Prisen for medlemmer av Øvre Romerike Trollingklubb er kr. 100. For alle andre er prisen kr 300. For denne prisen får du altså et foredrag, juletallerken servert to ganger, og en drikke til maten. Drikke utover det medbringes av den enkelte. Ønsker du å overnatte så er det mulig gratis på klubbhuset. Ta da med sovepose og noe å ligge på, og gi beskjed ved påmelding.

Påmeldingfristen er 20. november og sendes til Inge Nilsen på e-post: in-nil2@online.no.

Personlig kan jeg dessverre ikke delta, og ønsker alle et fint julebord. Har tidligere intervjuet Martin om fisket på Vänern, og det kan du lese her. På julebordet får du garantert mange flere tips om ørret- og laksefiske på Vänern, og lakse- og sjøørretfiske i Østersjøen.




lørdag 10. november 2018

6 ørreter på Mjøsa

FINE ØRRETER:
Espen Knai med 1 av 6 ørreter
 vi fikk lørdag. 

Hadde en ny fin tur på Mjøsa lørdag sammen med Espen Knai i Team Rundstjøli. Vi hadde til sammen 6 ørreter i båten. 5 av dem tok i overflata og 1 på riggen. 3 av fiskene var over minstemålet på 50 cm, og de fleste ble satt ut igjen. Igjen var det små wobblere på ca 9 cm som fisken ville ha.

Det var mange båter utpå sør i Mjøsa. De fleste gikk ut fra Viken, men det var også minst en båt som kom fra Hamar. Det var mange som fikk flere ørreter, men jeg hørte ikke om noen skikkelig store.

Dette blir sannsynligvis siste tur på Mjøsa i år for min del. Takk til Espen Knai og Atle Knapp som har latt meg være med som matros denne uka. Da jeg var med Atle fikk vi 15 ørreter på to dager.

Les mer om: Mjøsa | Ørret

torsdag 8. november 2018

15 ørreter på to dager

FLOTT ØRRET:
Atle Knapp med en praktfisk på 3,5 kilo. Ørreten 
var den største på de to fiskedagene.
Alle foto: Tom Høgseth

Har vært så heldig å få være med Atle Knapp på ørretjakt sør i Mjøsa i to dager. Atle hadde knallfiske tirsdag, og vi hadde trua da vi dro ut onsdag morgen. Dagen endte med 8 ørreter i båten, og de fleste fikk vi på morgenen. Et par av dem var over minstemålet på 50 cm, men det var mye småfisk. Ørretene lot seg lokke av diverse wobblere, og vi fikk to på agnfisk.

LURTE FLERE ØRRETER:
Koppelo, 9 cm. 
 

FRISTET ØRRETER:
Lappia, 9 cm. 

LOKKET ØRRETER TIL HUGG:
Rapala Scatter Rap, 10 cm.

Torsdag gikk det bedre og igjen var det morgenfisket som var best. Vi startet med to flotte villørreter ganske kjapt på ca 2 og 2,5 kilo. Litt lenger utpå morgenkvisten fikk vi en veldig fin villørret på 3,5 kilo. Denne var 64-65 cm lang og skikkelig tjukk. K-faktoren var på 1,3.

ØRRET-MAT:
Den største ørreten vi fikk spydde ut
små lagesild på 8-9 cm. 

Etter at morgenbettet stilnet det av, men vi fikk 4 mindre ørreter utover dagen og endte med totalt 7 ørreter i båten. I tillegg mistet vi en liten ørret rett bak båten, og hadde et hugg på riggen som ikke satt. Det var wobblere i overflata som igjen fungerte best, men vi hadde 2-3 ørreter på agnfisk også.

Vi fisket stort sett helt innpå land, og der så vi også mye lagesild i overflata.

Mjøsa-veteraner: Slik finner du storørreten

Overflatetemperaturen der vi fisket lå på ca 9 grader, og vi kjørte i 2-2,2 knop med wobblere og angfisk i kombinasjon. All fisken ble satt ut igjen bortsett fra ørreten på 3,5 kilo.

PS! Sugen på en knallfin båt til avansert dorgefiske? Sjekk denne

Les mer om: Mjøsa | Ørret
Lik og følg gjerne @teampropell på Facebook

tirsdag 6. november 2018

Fiskefeber, snelle- og wobblerfiks

MJØSØRRET:
Atle Knapps største ørret tirsdag.
Den veide 5,6 kg. 

Friuke fra jobben er herlig. Da blir det tid til litt småfiks. Har gått over Daiwa Sealine-snellene. De er reingjort innvendig og smurt opp med snellefett. Føles godt å ha det gjort. Mens jeg drev med dette fikk jeg melding av Atle Knapp, og han hadde knallfiske på Mjøsa tirsdag. Største ørret var 5,6 kg. I tillegg hadde han en på 5,1 kg, en på 4 og 3 på rundt 3 kg. Alle ble tatt på wobblere i overflata.

Alle ørretene ble satt ut igjen bortsett fra den største som blødde fra gjellene og skal røykes. Vil du lære noen ørretknep fra Atle så finner du mange av dem her.

SNELLEFIKS:
Daiwa-snellene har fått litt pleie. 

Skitt fiske til dere som fremdeles er ute på vannet på storfiskjakt. Det blir en tur på meg også denne uka. Planen er å være med Atle Knapp på Mjøsa onsdag, og nå herjer fiskefeberen i kroppen.

Under nordisk mesterskap i trollingfiske nylig kjøpte jeg en del wobblere og annet småtteri i Beason-butikken i Mellerud, Sverige. Alle originalkroker er tatt av, og jeg har satt sammen noen lenker med nye kroker som enkelt kan flyttes fra wobbler til wobbler. Er faktisk kos å sitte hjemme og pusle med fiskeutstyr.

Er det noen som er interessert i en topprigget trollingbåt, så er min fremdeles til salgs. Den er nå tatt av Finn og blir lagt ut igjen til våren. Du kan se bilder og lese mer om båten her. 

NYE WOBBLERE:
Rapala Scatter Rap Husky 13. Får håpe
 storfisken lar seg lokke av disse. 

Les mer om: Fiskeutstyr | Mjøsa | Ørret

mandag 5. november 2018

Ny filmkunst fra Black Fly Eyes

Foto: Black Fly Eyes



Bli med på tur i Norge på jakt etter harr. I denne filmen er det én spesiell fisk som fanger gutta i Black Fly Eyes sin oppmerksomhet. Den er så spesiell at de gir fisken et navn, Anthony. Det er som vanlig skyhøy kvalitet på alt: Filming, lyd, musikk og redigering.

Filmen er også et godt eksempel på god historiefortelling, og det må til for å fenge seeren. Ta en titt, da vel.

Vil du ha mer action så kanskje denne perlen fra Seychellene faller i smak.

Les mer om: Fluefiske | Video
Lik og følg gjerne @teampropell på Facebook

torsdag 1. november 2018

Blue marlin dundrer inn i båt

Foto: Booby Trap Fishing Team



Marlin-fiske er rått - og det kan være farlig. Ta en kikk på denne filmen fra Booby Trap Fishing Team så ser du hvorfor.

Har selv prøvd marlinfiske og det frister til gjentakelse for å si det mildt. Under kan du se en film fra turen i 2014:



Les mer om: Marlin | Storviltfiske