mandag 12. september 2016

Bryce Helms fanget monsterørret!

FOR EN KJEMPE! Denne ørreten
 kunne vært verdensrekord. 

Foto: BRYCE HELMS, SAVAGE GEAR, NZ

50 gram fra verdensrekorden! Det var den bitre pillen Bryce Helms fra New Zealand måtte svelge 10. september. Prostaff-medlemmet i Savage Gear var ute og fisket i kanalene i Mackenzie Country da det virkelig ble bøy på stanga.

Savage Gear skriver på sin Facebook-side: Fisken veide 20,2 kilo rett etter at den ble fanget. Etter en natt på is og etter at fisken hadde mistet mye blod ble den offisielle vekten 19,05 kilo. Bare 50 gram unna den offisielle verdensrekorden.

TUNG: Ørreten var 92 cm lang og veide
20,2 kilo rett etter fangsten. 

Foto: BRYCE HELMS, SAVAGE GEAR, NZ

Ørreten tok under nattfiske på en Savage Gear softbait i UV-farge og det tok omtrent 45 minutter å lande monsteret. Fisken ble målt til 92 cm lengde og den var 82 cm rundt buken.

Jeg stiller følgende spørsmål til Helms via Facebook:

- Hvordan føltes det å fange en så stor fisk?

- Det var den fantastisk følelse å fange en av de største ørretene noensinne og fighten var rå på lett utstyr. Jeg hadde håpet å kunne sette ørreten ut igjen, men det gikk dessverre ikke siden den var helt utslitt. Det gjorde meg litt trist.

- Er du skuffet over at du ikke tok verdensrekorden?

- Det var selvfølgelig litt skuffende. Spesielt siden fisken hadde ligget på is i 16 timer og hadde blødd mye før vi fikk veid den etter gjeldende regler. Det er uansett en fantastisk fisk og et minne for livet, svarer Helms.

Den forrige verdensrekorden på ørret var litt under 19 kilo, ifølge Helms. - Dette er definitivt verdens nest største ørret, skriver han til Team Propell.

Ørreten ble tatt i Ohau C-kanalen. Én av grunnene til at ørretene blir så enorme er at det ligger lakseoppdrett der og at det er god næringstilgang gjennom fôret til laksen, såkalte pellets. Ørretene er også skikkelige predatorer som spiser det de kommer over, ifølge Bryce Helms. 

Alle bildene i dette blogginnlegget er brukt etter tillatelse fra Bryce Helms. 

SJEKK DEN KONDISJONEN!
Ørreten målte 82 cm rundt buken. 

Foto: BRYCE HELMS SAVAGE GEAR, NZ

Her kan du lese om den gjeldende verdensrekorden for ørret.
Les mer om ørretfiske på bloggen her.

Ingen kommentarer: