tirsdag 20. september 2016

Her kjører Trond Olav en tunfisk-grander

INNBITT: Slik ser en mann som kjører stor
tunfisk ut. Johnny Braata følger spent med i bakgrunnen.

Foto: ESPEN KNAI
Både snella og armene gikk varme da Trond Olav Granholt fikk på en kjempe av en tunfisk i Canada lørdag. Trond Olav skriver på sin Facebook-side at han var glad han valgte stol og ikke stand up (stående fiske). I andre enden av snøret satt det en grander (fisk over 1000 pund/453,5 kg) og kampen mellom mann og fisk tok 1 time og 45 minutter før mannskapet kunne sikre fisken ved skutesida. Da var det stor jubel i Tony's Tuna-båten siden det endelig ble skikkelig klaff. To dager hadde blåst bort og dette var aller siste sjanse til å fange tunfisk.

GRANDER: Ifølge mannskapet på båten var dette
en av de flotteste granderne de hadde sett på et par år.

Foto: ESPEN KNAI
Dette var faktisk andre tunfisk for dagen: Først var det nemlig Espen Knai sin tur til å kjenne på kjempekreftene. Ei stang var tacklet med død sild og etter 30 minutter smalt det på en tunfisk. Espen ville fiske stand up selv om han to ganger ble advart av kapteinen om at det ville bli tøft - og tøft ble det. Espen kjempet for å få opp fisken i 2 timer og 20 minutter før han måtte kaste inn håndkleet. Johnny Braata tok over i 40 minutter og til slutt måtte mannskapet taue inn fisken på 254 cm for hånd. Det tilsvarer en vekt på ca 800 pund/363 kg. 

KJØRER TUNFISK: - Jeg er ikke sikker på
om jeg velger stand up en gang til, sier Espen Knai. 

Espen forteller til meg på telefon: - Dette må være det råeste sportfisket som finnes. Stanga ble slått ned i rekka flere ganger da fisken gjorde utras. 

Det spørs om ikke Team Propell også må begynne å spare til dette eventyret.

Fått med deg tunfisk-fangsten i Norge?
Her er Team Colibris betraktninger rundt tunfisket i Norge. Verdt å lese.

Ingen kommentarer: