søndag 9. oktober 2016

Her har Roger håkjerring på kroken

TUNGE TAK: Fighten tok ca 25 minutter.
Foto: VILHELM SKILHAGEN

Artsfisker og Raymarine-ambassadør Roger Nilsen fikk virkelig kjørt seg i går. Han fisket med Vilhelm Skilhagen og Tage Aarstad utenfor Namdalskysten i Nord-Trøndelag. De skulle fiske svartskate, men det var noe helt annet som beit på kroken, skriver Vilhelm på Facebook.

PERSONLIG REKORD: Roger Nilsen
tok i går ei håkjerring på ca 203 kilo.

Foto: VILHELM SKILHAGEN

Gjengen fisket på ca 500 meters dyp og plutselig dro det til på en taggmakrell som Roger Nilsen hadde sendt ned i dypet. Ikke nok med det: To minutter seinere fikk også Vilhelm kjempenapp. Da sto gutta og pumpet på hver sin håkjerring.

Vilhelm Skilhagen skriver til meg: - De tok på alt i går. Makrell, sei og taggmakrell. Roger var relativt rolig hele veien, men jeg ble veldig stressa da jeg kroket fisk nummer to.

Han forteller at det var fordi han er veldig opptatt av at alt skal gå smertefritt når fisken kommer til overflata og skal gjenutsettes.

- Heldigvis kappa håkjerringa lina mi etter et par hundre meter så jeg fikk forberedt noe provisorisk til landinga, skriver Vilhelm. Han forteller også at fighten tok ca 25 minutter.

Målene på håkjerringa var 285 cm lengde, rundmål på 147 cm. Det tilsvarer ca 203 kilo. Dette er første gang Roger Nilsen får håkjerring og det er også den desidert største fisken han noen gang har fått. Rekorden i størrelse før dette var en kveite på ca 50 kilo.

Fisken er imidlertid ikke av de største. I 2013 fikk Asgeir Alvestad ei håkjerring på ca 1099 kilo. Uansett: Team Propell gratulerer Roger Nilsen og «bøyer seg i hatten». Gutta er søndag morgen på vei ut for å prøve seg igjen.


Ingen kommentarer: