mandag 5. desember 2016

Her svømmer svensken med blue marlin

DIGER MARLIN: Johan Mikkelsen på vei ned i dypet.
 Foto: HANNES RIBBNER

Johan Mikkelsen, Hannes Ribbner og Matilda Leijon har den siste tiden vært mannskap om bord på Morten Ruuds katamaran Offshore Hunter. De har fisket på Ascension og de har fått mange marlin, blant annet en fisk som kan ha vært en grander.

Det har kort og godt vært et eventyrfiske, men den 7. november er en dag de nok ikke vil glemme. De fikk 3 marlin av 4 hugg denne dagen og en gang var det dobbelthugg. Begge fiskene veide ca 600 pund, men den ene mistet de 10 meter før de kunne ta i leaderen. I tillegg fikk de en blue marlin på ca 700 pund og en på ca 800.

Som om ikke dette er spektakulært nok bestemte de seg for å gjøre et stunt med den største. Da fisken var sikret ved skutesida tok Johan på seg svømmeføtter og hoppet i vannet. Samtidig gjorde Hannes seg klar med GoPro-kameraet. Da de slapp fisken hang Johan seg på og ble med noen meter nedover.

- Det finnes ingen bedre følelse enn å hoppe i havet med sin drømmefangst og se den svømme tilbake igjen, skriver Johan til meg.

GRANDER? Johan Mikkelsen og Hannes Ribbner
med en blue marlin som ble anslått til å være 950-1000 pund.
De fikk den i midten av november og det er
sannsynligvis den største marlinen som er tatt fra en seilbåt.
  
Foto: MORTEN RUUD

- Folk kaller meg gal, men jeg vil bare bevise at man kan ta et bra bilde med sin drømmefangst uten å ta fisken om bord og skade den mer enn nødvendig.

Følg Offshore Hunters fiskeeventyr på hjemmesiden og på Facebook.
Følg mannskapet på Instagram: @johan_mikkelsen, @hannesribbner, @matildaleijon
Les mer om storviltfiske.

Ingen kommentarer: