torsdag 23. februar 2017

Prøv laks eller ørret med asiatisk vri


Lei av å tilberede laks og ørret på samme måte? Anbefaler denne oppskriften. Veldig lett, veldig sunt og veldig godt.

Dette trenger du til fire personer: 

  • 500 gram strimlet laks- eller ørretfilet
  • Salt og pepper
  • 1 ss ingefær
  • 1 rød chili
  • 1/2 ss riseddik
  • 1 ss olivenolje
  • 200 gram spinat 
  • Hoisin-saus

Kok ris.

Skrell og finsnitt ingefær og chili. Bland med riseddik og olivenolje. Vend blandingen inn i spinaten.

Skjær fiskefiletene i passe store strimler. Salte og pepre. Stek filetene raskt i solsikkeolje på sterk varme i en stor panne eller wok. Legg fisken oppå spinatblandingen.

Server med ris om du ønsker og ha over hoisinsaus etter ditt ønske. Litt halvtørr hvitvin til er ikke feil. Bon appetit!

PS! Riseddik og hoisinsaus får du kjøpt i Rema-butikker. 

Slik finner du laks og ørret på Vänern, i Østersjøen og ørret på Mjøsa. Skitt fiske!

Ingen kommentarer: