lørdag 24. juni 2017

Endelig ei bra kveite

MIN NEST STØRSTE KVEITE:
127 cm og 29 kilo som er over
snittet i kveitetabellen.  

Atle Knapp og jeg har jakta kveite i tre dager i Salten. Vi fikk ei lita på trolling med sild første dagen. Prøvde et nytt område dag 2 og blanka. Så smalt det endelig til ordentlig i går fredag.

Vi satte kursen ut i havet til et område jeg har fått bra med kveite i før og og fiska på floa. Det var perfekte forhold med drift på 0,7-1 knop etter hvert, men ingenting skjedde. Så etter flere timers fiske og på fallende sjø dro det til i min stang på ca 20 meters dyp. Det var ingen tvil dette var kveite og den gjorde flere knallharde utras.

Trøbbel på trøbbel

Atle klargjorde kveitespydet og satte spissen fint da jeg fikk kveita til overflata etter en bra fight. Så startet trøbbelet. Vi driftet rett mot en holme og måtte komme oss unna. Først datt spydarmen på sjøen uten at vi skjønte hvorfor. Kveita hang under ei stor blåse med spydet gjennom kroppen. Vi satte motoren i gir og da gikk tauet til blåsa i propellen. Jeg tiltet opp motoren og sto på stammen. Fikk heldigvis raskt løs tauet som bare hadde gått 4-5 turn rundt og heldigvis ikke skadet noe. Atle sto og holdt i kveita som heldigvis var spydet og død. Ned med motoren igjen og vi fikk dratt oss vekk fra holmen som nå var mye nærmere enn vi likte. Puuuh. Det var nære på.

LURTE KVEITA:
Dette var jiggtypen vi fikk kveita på.
En Savage Gear Cutbait Herring. 

Vi brukte en god stund på å leite etter spydet, men det var søkk borte selv om vi så at det fløt før vi mistet det av syne. Skitt au, tenkte vi. Litt må man ofre. Nå var det tid for nye drift siden vi håpet at kveita nå endelig var i bettet.

Nytt hugg

Nye drift ble lagt i samme området og etter to timer smalt det virkelig hardt til. Atle fikk noen fine lugg på sin Savage Gear-jigg med paddle tail i fargen cola ganske høyt i vannet. Snøret strammet seg fint ned i dypet etter kort tid og han satte mothugg. Kveita forholdt seg rolig noen sekunder så dundret den avgårde som et lokomotiv. Snøret sprutet ut av snella. Jeg sveiet opp min jigg så raskt jeg kunne, plottet punktet og skulle ta opp ei stang til vi hadde stående ganske grunt med sild på. Da jeg snudde meg mot Atle røyk snøret med et lite smell ved snella.

Lest denne? Ekspert: Slik fisker du kveite

Det kom ikke ett banneord fra Atle, prisverdig nok. Alltid surt å miste fisk på grunn av utstyret, men vi var lykkelige over den flotte kveita vi fikk først. Den var 127 cm lang og ble veid til 29 kilo i land. Det er den nest største kveita jeg noen gang har fått. Den største kan du lese om her. 

I dag blåser det mye så vi får se om det blir en ettermiddagstur. Først blir det sjekk av sener og utstyr.

Denne må du få med deg: Her sluker kjempekveita torsken

Les mer om kveitefiske | Lurer kveitene med wobbler | Slik finner du kveita


Ingen kommentarer: