søndag 11. juni 2017

Fikk kjempeørret i norgesmesterskapet i trolling

Foto: Tom Høgseth

Storfiskern Atle Knapp trakk det lengste strået under NM i trollingfiske som gikk av stabelen 10.-11. juni. Ihvertfall på størst fisk. Atle var i tvil om hvor han skulle fiske sa han til meg, men han bestemte seg rett før start for å dra til et av fiskeområdene han er godt kjent i: Gjøvika og oppover Stange-landet.

Starten gikk kl. 18. Atle satte ut tre wobblere og ei krøkle i en Salsa-skalle bak en VK-flasher. Han satte et ganske langt slep fra dypriggkula til agnet og senket det hele ned til 25 fot.  Kursen ble satt tett på land og allerede før kl. 19 kom hugget som ga Atle ny personlig rekord for ørret. En kubbe av en fisk slukte krøkla og en voldsom kamp begynte.

- Var det bra trøkk i den? 

- Ja, den gikk i været flere ganger. Ørreten gikk ut mot planerboardene på begge sider.

HUNDERØRRET:
Fisken veide 8,780 kilo.

Foto: Atle Knapp

Kjempen ble veid til 8,780 kg i havn og var 88 cm lang. Atle fikk også en godkjent fisk til på 5,9 kilo. Denne tok en firetoms Tomic i overflata.

- Jeg mista også en fisk som jeg tror var 6-7 kg. Også den tok en Tomic. Den gikk i været 25 meter bak båten, forteller Atle.

- Hva var din personlige rekord før dette?

- Den var på 8,42 kg.

Norgesmester med mest fisk ble Aleksander Degvold i Team Fishaholic. Han fikk 9 godkjente ørreter og mange for små. Atle Knapp tok andreplassen og Team Bravo Fishing Team med Henrik Schjørlin Olsen og Ola Nyhus ble nummer tre.

PREMIEUTDELING:
F.v. Stener Rud fra Mjøsservice, Terje Thon
formann i Norges Trollingforbund, Atle Knapp,
Aleksander Degvold og Hernik Schjørlin Olsen.

 Foto: Tom Høgseth

Atle var ikke den eneste som fikk stor fisk. Aleksander Abrahamsen og makker i Team Troutman fikk kjempklaff. Ca kl. 05 meldte de på sin Facebook-side: 2 kjappe på NM.
81cm og 7,5 kg og 77cm og 5,1 kg.

Dette holdt til nest største ørret i konkurransen og en 4. plass i samlet fangst. Aleksander forteller til meg at de fikk fiskene med 20 minutters mellomrom mellom Totenvika og sydspissen på Helgøya.

NYDELIG ØRRET: Aleksander
Abrahamsen med ørret på 7,5 kilo.

 Foto: Yannich André Steen

Jeg spør Aleksander hva de fikk fisk på.

- Begge på agnfisk i overflata med 20 og 50 gram bly. Vi fant en liten plass der det beit.

Totalt var det 138 deltagende båter i konkurransen som gikk over 16 timer. 56 båter fikk lovlig fisk i norgesmesterskapet som ble arrangert som en catch and realease-konkurranse.

Her finner du fullstendig resultatliste for samlet fangst.

Team Propell kom på 6. plass med 5 godkjente av totalt 19 ørreter i båten. Les mer her.

Mjøsa: Finn storørreten | Wobbler- og slukfavoritter | De beste tipsene

PUNDING: Bjørn Fjeldet med
ørret på 6,32 kilo tatt i konkurransen.

 Foto: Tom Høgseth


Ingen kommentarer: