Foto: Tom Høgseth |
Fersk fisk i fryseren er en glede. Nylaget fisk på tallerkenen er enda bedre. Var så heldig å få både kveite og litt sjøørret på siste fisketur i nord. Derfor ble det grillede fiskespyd nylig.
Enkelt og greit å lage. Vi brukte:
- Kveite
- Sjøørret
- Sopp
- Rødløk
- Paprika
- Squash
- Tomater
- Allround-marinade
- Rømme
- Gresk dressing
- Du kan selvsagt bruke annen fisk, andre grønnsaker og feks kamskjell
KLAR, FERDIG, GRILL: Deilige råvarer klar for sultne mager. Sunt og godt. Foto: Tom Høgseth |
Legg trespydene i vann så de ikke svis så fort. Skjær opp ingrediensene i passe store biter. Anbefaler litt store fiskebiter. Da er det lettere å få fisken saftig.
Les også: Kveiterace på natta | Kveite på duppfiske
Legg fiskebitene i marinaden en stund. Tre grønnsaker og fisk innpå spydene. Pensle grønnsakene med marinaden.
Bland inn gresk dressing i rømmen. Dette er deilig tilbehør. Kok gjerne villris til.
Det eneste du kan gjøre feil her er å grille spydene for mye. Grill på medium varme og snu spydene ofte. Grillet mais smaker godt til med smør og salt på. Rundt 10 minutter er ca passe grilltid. Lykke til!
Her finner du flere oppskrifter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar